Затримане Україною судно "Норд" повернеться в окупований Крим – ЗМІ

Затримане Україною судно "Норд" повернеться в окупований Крим – ЗМІ

Затримане кримське судно "Норд" / Фото: ДПСУ

За капітана корабля раніше було внесено заставу.

Судно "Норд", яке було затримано в Азовському морі під російським прапором, повернеться в окупований Крим. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на представника керченського рибколгоспу імені 1 травня Анну Шевельову.

"Українська сторона гарантує перехід в Крим через Чонгар за виданими російською стороною команді документами, для забезпечення переходу виділена група прикордонників", - сказала Шевельова.

Нагадаємо, українські прикордонники 25 березня затримали риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії в Азовському морі з 10 членами екіпажу. Всі вони мали російські паспорти.

Український суд 30 березня заарештував судно "Норд". На членів команди були складені адміністративні протоколи, а капітану Володимиру Горбенку інкримінують "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави" і загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація