Затриманий з 3,6 мільйонами доларів готівки екс-податківець пояснив походження грошей

Затриманий з 3,6 мільйонами доларів готівки екс-податківець пояснив походження грошей

Антипов твердить, що гроші зароблені в бізнесі.

У Києві в Печерському суді триває марафон із обрання запобіжних заходів щодо затриманих у результаті спецоперації колишніх працівників податкових установ часів Віктора Януковича. Перше судове рішення не відповідало побажанням прокурорів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Екс-голові луганських податківців Олександру Антипову довелося виправдовуватися за 3,6 мільйони доларів готівкою, виявлених у його сумці при затриманні. За словами фігуранта справи, гроші належать йому лише частково. "За рамками моєї службової діяльності я і моя сім'я займалися бізнесом до останнього часу. Тому частина там гроші – мої, частина – ні", - заявив він.

У Печерському суді влаштували марафон запобіжних заходів для затриманих корупціонерів

У Печерському суді влаштували марафон запобіжних заходів для затриманих корупціонерів

Суд ухвалив рішення на його користь – замість пропонованих прокуратурою двох місяців арешту або 200 мільйонів гривень застави підозрюваного відпустили під домашній арешт лише з 15-мільйонним "запобіжником".

На лояльність суддів розраховують й інші фігуранти скандальної справи, зокрема голова Шевченківської податкової інспекції Києва в 2013 році Олексій Ярошенко. "Він керував під час злочинної влади не більше двох місяців. Тому я думаю, в нас є підстави вважати, що він не входив до цієї так званої злочинної організованої групи. Написав заяву про звільнення самостійно – саме тому написав заяву, що не зміг виконувати ті вказівки, які йому надавало керівництво", - прокоментував ситуацію перед судовим розглядом адвокат Олександр Литвин.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація