Затримання банди у Києві: нове вбивство допомогло знайти кілерів директора Caparol

Затримання банди у Києві: нове вбивство допомогло знайти кілерів директора Caparol

Затримання банди у Києві: нове вбивство допомогло знайти кілерів директора Caparol

Судді відпустили майже всіх підозрюваних на волю.

В Києві розкрили цілих два замовних убивства. Одне з них висіло три роки – ця показова розправа над директором великого підприємства з іноземними інвестиціями, якого розстріляли під час пробіжки 2016-го року прогриміла на всю країну. Тепер - затримали цілу банду. Серед семи членів якої - не тільки виконавці, а й організатор злочинної зграї, йдеться у ТСН.Тиждень.

Вересень 2016 року. Село Крушинка Васильківського району неподалік від Києва. 11:30 ранку. 42-річний чоловік виходить на щоденну пробіжку. З собою бере собаку і пістолет. Мабуть, щось відчуває. Через лічені хвилини кілька невідомих вибігають із машини, розстрілюють чоловіка і зникають.

Місце – безлюдне та занедбане. Єдиним свідком, який не бачив, але чув, виявився односелець убитого. Звук – ніби стукають у двері, змусив його вийти на вулицю: "Я так виходжу, дивлюся - стоїть машина і затягує дошки. Блін, думаю, в мене дошки крадуть. Я туди, а він зразу і поїхав у вуличку. Я трошки пройшов, дивлюся лежить мужчина - в трусах, собака біля нього. Я підійшов до нього поближче, мало чого, думав, може машина збила. Підійшов до нього, дивлюся, а в нього лице, він лицем в землю лежав – в крові".

Прямо на місці експерти впевнено заявляють, що це може бути замовне вбивство. Цього ж дня стає відомо - убили Павла Зможного, топ-менеджера відомої міжнародної компанії, яка спеціалізується на виробництві лакофарбової продукції. Фірма з німецькими інвестиціями. Злочин відразу стає резонансним, бо вочевидь замовний. Тривають роки – справа стає "глухарем".

Суд відпустив на волю шістьох членів злочинної банди, підозрюваних у замовних вбивствах

Суд відпустив на волю шістьох членів злочинної банди, підозрюваних у замовних вбивствах

Січень 2019 року. Село Святопетрівське, Києво-Святошинського району - це майже околиця столиці. Ввечері 53-річний чоловік іде з роботи до дому. Як раптом ззаду, підступно на нього нападають двоє. Тричі б’ють ножом в спину і тікають. Поранений помер на місці, стікаючи кров’ю. Гаманець та мобільний телефон нападники не взяли. Павло Миленький – так звали вбитого – працював керівником відділу реклами Київського метрополітену. Розслідування засвідчило, що це не вулична бійка, а добре спланований злочин. 

Розкриваючи вбивство співробітника метрополітену, полісмени вийшли на банду кілерів. Проаналізувавши зібрані матеріали вони зрозуміли - підготовка, скоєння і приховування слідів злочину ідентичні з убивством директора 2016-го року.

Вересень 2019-го року. Блискавично і без жодного пострілу, в Києві та по області поліція затримує сімох членів добре зорганізованої банди. Правоохоронці певні – обидва вбивства скоїла саме ця зграя. Мало того, кажуть про незаперечні докази. Адже вже провели понад 20 обшуків у помешканнях кілерів. Вилучили зброю, боєприпаси, гроші, документи, жорсткі диски.

У поліції кажуть, що банда мала чіткий розподіл ролей – хтось організовував убивства, а хтось їх виконував. А ось хто замовляв і як діяв стіл замовлень, тепер основне запитання.

Кілерській групі зараз оголошені підозри за створення злочинної організації та скоєння двох умисних убивств учинених на замовлення. Хоч оперативникам зрозуміло - це далеко не повний перелік їхніх діянь. Та навіть це тягне на довічний вирок. Утім справа легкою не буде - жоден із них вини не визнає. І сподівається на впливовість тих, кого вони вигороджують.

Чоловіка, якого копи вважають ватажком банди, суддя Максим Медведський відпускає прямо із залу суду та взагалі з-під варти, разом з ним ще одного підозрюваного. Суддя відмовляє в задоволенні клопотання прокуратури і не обирає їм жодного запобіжного заходу. Заарештовує тільки одного підозрюваного.  

Водночас суддя цього ж Києво-Святошинського суду Київської області Людмила Ковальчук також відмовляється задовольнити клопотання прокуратури про взяття під варту інших чотирьох підозрюваних у справі і відправляє їх під домашній арешт.

Тобто, із семи ймовірних кілерів лише один опиняється за ґратами. Шість чоловіків, яких підозрюють у замовних убивствах, на волі. Звісно, в обласній прокуратурі вже готують апеляцію. Але чи встигнуть до їхнього зникнення - залишається тільки сподіватись.

Кореспондент ТСН.Тиждень Ірина Курило

Повʼязані теми:

Наступна публікація