Затриманого в Білорусі українського журналіста відвідав консул

Затриманого в Білорусі українського журналіста відвідав консул

Затриманому журналісту шукають адвоката.

Власного кореспондента Українського радіо Павла Шаройка, який раніше був затриманий у Білорусі, відвідав український консул.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він запропонував об'єднати зусилля Національного радіо, де Павло працює штатним кореспондентом, і МЗС України для залучення незалежного кваліфікованого адвоката.

Як повідомлялося, Білорусі затримали кореспондента "Українське радіо - ua:суспільне" Павла Шаройка, про це заявив голова Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія. За словами дружини затриманого, це сталося ще 25 жовтня, а перед затриманням були проведені обшуки. Глава комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар назвала події в Білорусі "типовим російським стилем", котрий "зайвий раз доказує, що на території Білорусі працюють спецслужби і Російської Федерації, і їхні спецслужби мають прямі контакти з РФ".

До затриманого в Білорусі журналіста Павла Шаройка допустили українського консула

До затриманого в Білорусі журналіста Павла Шаройка допустили українського консула

Близько двох тижнів Павло Шаройко не виходив на зв'язок, всі спроби редакції додзвонитися до нього і його родичів не давали результату, залишалися без відповіді повідомлення редакції. 

Посольство України в Білорусі факт арешту поки не спростувало і не підтвердило.

Повʼязані теми:

Наступна публікація