Затриманого в окупованому Криму проукраїнського журналіста заарештували – ЗМІ

Затриманого в окупованому Криму проукраїнського журналіста заарештували – ЗМІ

Фото: Євгеній Гайворонський/Facebook

Йому закидають нібито "вживання наркотиків без призначення лікаря".

Так званий "суд" у Ялті заарештував журналіста Євген Гайворонського на 12 діб.

Про це повідомляє місцеве агентство "Крыминформ".

Як повідомляється, журналісту закидають адмінправопорушення, передбачене частиною 1 статті 6.9 КоАП – "вживання наркотичних речовин без призначення лікаря".

Крім того, за інформацією ЗМІ, "суд" зобов'язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.

"Покласти на Гайворонського обов'язок пройти діагностику і практичне лікування в зв'язку з вживанням психотропних речовин без призначення лікаря", - йдеться в рішенні "суду". Невиконання цього тягне за собою адміністративну відповідальність.

Раніше знайома журналіста розповіла про коротку розмову з ним: "Він мені подзвонив пару годин тому. І дуже коротко сказав: "У мене є один дзвінок. Затримали. Закидають наркотики". Я, природно, спитала, які. Він сказав: "Анабіоїди. О 15:00 у мене суд (за місцевим часом). Усе. У міському суді Ялти".

Зазначимо, севастопольський інформаційний сайт "Примечания" оголосив, що припинив співпрацю з Гайворонським після його "проукраїнських висловлювань" і коментарів, які "не відображають позицію редакції". Сам журналіст заявляв, що сайт припинив із ним співпрацю через позицію з питання анексії Криму, критики на адресу президента Росії Володимира Путіна і призначеної Кремлем влади півострова.

На початку березня російські силовики провели обшук вдома у журналіста. У нього вилучили документи, електронну техніку, телефон, комп’ютер.

П'ять років без Криму: ТСН зібрала ексклюзивні кадри та болісні спогади очевидців

П'ять років без Криму: ТСН зібрала ексклюзивні кадри та болісні спогади очевидців

Повʼязані теми:

Наступна публікація