Завдання про глінтвейн для третього класу: відомий освітянин пояснив, що не так

Завдання про глінтвейн для третього класу: відомий освітянин пояснив, що не так

Фото: Фокус

Ігоря Лікарчука обурило те, що дітям пропонують змоделювати ситуацію й вирішити, як діяти, коли їм пропонують алкоголь.

Ексочільник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук обурився завданням з підручника "Я досліджую світ" за третій клас про алкогольний напій. Він зауважив, що не хоче, аби його онуку в третьому класі вчителька пояснювала, що таке глінтвейн.

Про це Лікарчук написав у Facebook.

"Раджу уважно подивитися на завдання із чинного шкільного підручника для учнів третього класу Нової української школи. Як дідусь, я не хочу, щоб моєму онуку в третьому класі вчителька пояснювала, що таке глінтвейн і чому його потрібно пити, коли ти замерз... Про мандрівку двох дітей на вершину гори промовчу взагалі...", - написав він.

Завдання звучало так: "На вершині гори Ігор змерз. Його товаришка Ліза запропонувала зігрітися, як це іноді роблять дорослі, спробувавши глінтвейн – напій, що містить алкоголь. Як має вчинити Ігор? Змоделюйте поведінку дітей".

Фото: із соцмереж

Освітянина обурило те, що дітям у третьому класі пропонують змоделювати ситуацію й вирішити, як діяти, коли їм пропонують алкогольний напій.

"Упевнений, що таких перлів у підручниках є і буде іще тьма. Зауважте, йдеться про підручники, на видання яких щороку витрачається сотні мільйонів бюджетних грошей", – наголосив колишній очільник УЦОЯО.

Нагадаємо, це саме завдання шокувало й директора однієї з київських шкіл Дмитра Ламзу. Він зазначив, що йому самому стало дуже соромно за таке завдання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація