Завдяки розслідуванню програми "Люстратор 7.62" вінницьким поліцейським обрано запобіжний захід

 сюжеті програми "Люстратор" було оприлюднене відео з камер спостереження відділку поліції.

Завдяки розслідуванню журналіста програми "Люстратор" Володимира Тимофійчука про побиття вінницькими поліцейськими затриманого водія, який вийшов 13 травня на телеканалі "2+2" було розпочато додаткове розслідування – поліцейським обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, на початку грудня у Вінниці двоє співробітників національної поліції Олександр Гончарук та  Сергій Швець затримали водія, якого звинуватили в керуванні у нетверезому стані. Водій відмовився "домовитися по-хорошому", та згодився на експертизу. Але у відділку поліціанти почали "вибивати" з потерпілого свідчення, а присутній дільничний інспектор Олександр Вихрист спостерігав за побиттям. 

В сюжеті програми "Люстратор" було оприлюднене відео з камер спостереження відділку поліції, яке викликало суспільний резонанс, та спонукало  керівництво поліції Вінницької області розпочати додаткове розслідування, про що було повідомлено на офіційному сайті Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. 

Наразі відомо, що старшого слідчого Вінницької обласної прокуратури Івана Глодного, який займався справою про побиття, відсторонено від розслідування справи.

Колишньому поліцейському Сергію Швецю, який на початку розгляду справи звільнився за власним бажанням обрано запобіжний захід домашній арешт. 

Крім того, другому поліцейському Олександру Гончаруку, якому раніше було висунуто підозру, сьогодні, 29 квітня, Вінницький міський суд обрав запобіжний захід – особисте зобов'язання, що за старим Кримінальним кодексом означало "підписка про не виїзд".

Старший інспектор Вінницького відділку поліції Олександр Вихрист відсторонений від обов'язків, і проходить по справі як свідок, та адвокати потерпілого домагаються статусу співучасника, та вже подали заяву до прокуратури з вимогою про відкриття кримінального провадження за статтею 367 "Службова недбалість". 

Редакція програми "Люстратор" не зупиняється на досягнутому, та й надалі продовжує слідкувати за розглядом справи вінницьких поліцейських. 

Про результати слідства журналісти доповідатимуть у найближчих випусках програми. 

Переглянути сюжет Володимира Тимофійчука можна на офіційному сайті телеканалу "2+2".

Повʼязані теми:

Наступна публікація