Завідувачка дитсадка налагодила навдивовижу прибутковий "бізнес" на вихователях і батьках

Завідувачка дитсадка налагодила навдивовижу прибутковий "бізнес" на вихователях і батьках

У Севастополі в дитсадку вибухнув фінансовий скандал

Керівник дошкільного закладу запровадила одразу кілька сміливих схем, але врешті була викрита прокуратурою.

Проти поборів виступили батьки та вихователі одного з дитсадків Севастополя. У протизаконній діяльності вони звинуватили завідувачку закладу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Скандал вибухнув після зборів коштів на батут. Батькам набридло постійно "доброчинно допомагати" дитсадкові, а вихователям – виконувати всі накази начальниці. Особливо після того, як вона почала контролювати доступ дітей до батуту.

"Дітям, батьки котрих сплачували за цей батут, дозволялося грати на ньому. Якщо суми сплачені не були, дітей просто відставляли вбік, незалежно від того, плаче дитина, істерика в дитини. Сама завідувачка сиділа з батутом і забороняла дітям гратися", - розповіла мама дитини з цього дитсадка Світлана Ісаєва.

Батьки кажуть, що купують у заклад усе: від олівців до меблів. А фінансового звіту про витрачені "добровільні пожертви" немає.

Нещодавно ж вони з'ясували, що, виявляється, здають гроші навіть на те, що фінансується з бюджету. Сума, щодо якої виникло в питання в цьому контексті, сягає 100 тис. гривень.

Вихователі ж повстали, бо їх змушували покривати суми, які вони недозбирали з батьків.

"Аж до звільнення. Під погрозами цим усе рівно займаються вихователі. Ми просто змушені це робити. Займаємося не вихованням дітей, а фінансовими питаннями", - скаржиться вихователька дитсадка Марія Сафонова.

"Якщо ви не збираєте, значить, ви погано працюєте з батьками. Не вмієте працювати. Тиск. Не влаштовують такі люди. Значить, повинні звільнятися", - пояснює помічник вихователя Марія Красникова.

Проти поборів виступили батьки та вихователі одного з дитсадків Севастополя

Проти поборів виступили батьки та вихователі одного з дитсадків Севастополя

Завідувачка дитсадка, натомість, звинувачує батьків та вихователів у наклепі. Каже, що до грошей стосунку не має, бо фінанси збирає тільки батьківський комітет.

"Це купка тих батьків, котрі не потрапили в дитячий садок, може, ображені. В нас такого нема", - пояснює претензії на свою адресу Таїсія Вірясова.

На її захист виступає також частина вихователів. Вони твердять, що нікого ні до чого не змушують, а вся допомога є винятково бажанням самих батьків.

"Ми до грошей жодного стосунку не маємо. Як батьки вирішили – вони самі визначають суму", - твердить вихователька Ліна Леонченко.

Утім, на колективну скаргу невдоволених уже відреагували у прокуратурі. І підтвердили, що адміністрація дитсадка так звані добровільні внески справді вимагала.

Перевірка також виявила, що завідувачка нараховувала вихователям зайві години. Отримані за це кошти вони готівкою повертали керівниці дитсадка. Лише за кілька останніх місяців у такий спосіб, за даними прокуратури, вона одержала майже 15 тис. гривень.

Куди поділися ці, а також зібрані з батьків гроші – тепер з'ясовуватимуть у межах кримінального провадження.

Кореспондент ТСН Вікторія Орел

Повʼязані теми:

Наступна публікація