Завідувачка дитсадка, яка звільнила виховательку за фото в купальнику, поновилася на посаді

Завідувачка дитсадка, яка звільнила виховательку за фото в купальнику, поновилася на посаді

Завідувачка Лариса Музика і вхователька Віта Черешньовська

Завідувачка дитсадка Лариса Музика поновилась на посаді через суд.

В селі Бугаївка Рівненської області завідувачка дитячого садочка "Дивосвіт" Лариса Музика через суд поновилася на своїй посаді. Освітянка втрапила у скандал 2018 року, коли звільнила підлеглу за фото у купальнику на відпочинку, які вона трактувала як аморальні. А наприкінці січня 2019 року з посади звільнили саму ж завідувачку. Тоді садочок змінив власника та відбувалася процедура переведення, пише "Суспільне".

Тоді у сільській раді зазначали, що Лариса Музика вчасно не подала документи та не відповідала на дзвінки, тому за час її відсутності на роботу взяли іншу людину.

Опісля завідувачка подала до суду щодо поновлення на посаді та вимагала виплатити їй компенсацію за вимушені прогули.

Суд позов задовольнив частково та зобов'язав Бугаївську сільську раду поновити Ларису Музику на посаді шляхом негайного укладення трудового договору та сплатити їй середньомісячний заробіток за період від 02.01.2020 року до дня ухвалення судового рішення у сумі майже 71 тисячу гривень.

У сільській раді з таким рішенням не погодилися та подали на апеляцію. Засідання призначене на 28 березня.

Проте за час судового розгляду, у сільській раді змінилося керівництво. Бугаївка стала частиною Радивилівської територіальної громади, яку наразі очолює Микола Карапетян. Він розпорядився працевлаштувати Ларису Музику на посаду завідувачки. Своє рішення аргументував тим, що виконує рішення суду.

"Суд вирішив поновити Музику іменем Закону України і ми не мали права опиратися цьому рішенню. Також ми виплатимо їй місячну зарплатню. Щодо відшкодувань, про які заявляла завідувачка, то у нас є ще справа у Львівському апеляційному суді, про них можна буде говорити після засідання", – повідомив Микола Карапетян.

Також він розповів, що до нього зверталася більшість працівників дитсадочка з проханням не брати жінку на роботу, проте їм пояснили, що таке рішення буде незаконним.

Лариса Музика ситуацію не прокоментувала, пославшись на зайнятість та пообіцяла перетелефонувати журналістам згодом. Утім ситуацію прокоментував її адвокат Олег Бернацьський.

"Вона стала до виконання обов'язків, якщо не помиляюся, від 16 лютого цього року. У виконанні рішення ніхто не перешкоджав", – розповів адвокат.

Наразі Ларисі Музиці виплатили відпускні за залишок відпустки до звільнення.

Її попередниця на посаді, яку взяли на роботу, перебуває у декретній відпустці.

Нагадаємо, звільнення з роботи виховательки з села Бугаївка на Рівненщині стало найскандальнішим в історії України. 27-річну Віту Черешньовську звільнила тоді 47-річна завідувачка дитсадка Лариса Музика за начебто "аморальну поведінку". Аморальність полягала в розміщенні в соцмережах пляжних фотографій з відпочинку. Віта пішла у райсуд і виграла його, вийшла на роботу, але завідувачка того ж дня повторно її звільнила. Згодом звільнена вихователька виграла свою справу вже у найвищому Верховному суді України, але досі не поновилася на роботі.

Звільнена за фото у соцмережі вихователька виграла суд, але поновитися на роботі не може

Звільнена за фото у соцмережі вихователька виграла суд, але поновитися на роботі не може

Повʼязані теми:

Наступна публікація