Заява "1+1 медіа" у зв’язку із висловлюваннями народного депутата від БПП Олега Барни

Заява "1+1 медіа" у зв’язку із висловлюваннями народного депутата від БПП Олега Барни

Фото: ТСН.ua

Група "1+1 медіа" переконана, що такі висловлювання від члена законодавчого органу є не тільки неприпустимими, але й небезпечними.

Вчора, 2 жовтня 2018 року, народний депутат Верховної Ради Олег Барна, який представляє фракцію "Блок Петра Порошенка", дозволив собі нецензурні та гомофобські висловлювання на адресу журналіста телеканалу "1+1" після того, як було зафіксовано факт його кнопкодавства (відео за посиланням). І вже сьогодні у відповідь на коментарі обурених журналістів народний обранець зробив гучну заяву щодо націоналізації бізнесів, акціонером яких є Ігор Коломойський. За словами представника БПП, "ми повернули ПриватБанк, якщо треба, націоналізуємо Буковель і канали 1+1".

Група "1+1 медіа" переконана, що такі висловлювання від члена законодавчого органу та представника політичної сили президента сучасної демократичної країни, яка крокує у напрямку євроінтеграції, є не тільки неприпустимими, але й небезпечними. Ми пам’ятаємо масову націоналізацію у Радянському Союзі, ми бачимо, як привласнюються підприємства у так званих ДНР і ЛНР. Незрозуміло, від кого саме звертається Олег Барна у стінах Верховної Ради, узагальнюючи "ми", та якими нормами керується законотворець.

"Журналісти "1+1" ніколи нікому не кланялися, а погроза "пам'ятайте про своє майбутнє, на кого будете працювати" від члена президентської фракції вимагає, як мінімум, оцінки від його колег. Адже це погроза депутата владної політичної сили. Тому ми чекаємо на відповідну та відповідальну реакцію від президентської фракції та Верховної Ради, що дійсно продемонструвало б європейські парламентські цінності не словом, а ділом. А саме – виключення Олега Барни з фракції та позбавлення депутатського мандату", − прокоментував генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

Наступна публікація