Збільшення підтримки та компенсація комуналки: у Зеленського зустрілися з рідними заручників та зниклих безвісти

Збільшення підтримки та компенсація комуналки: у Зеленського зустрілися з рідними заручників та зниклих безвісти

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Пропонується збільшити фінансування програми "Доступне житло" для учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

В Офісі Президента України відбулося засідання робочої групи з питань зниклих безвісти та заручників, в якому взяли участь родичі зниклих безвісти та заручників, представники ОП, громадських організацій, Міноборони, Міністерства соцполітики та Мінветеранів.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Як зазначається, учасники засідання обговорили питання соціального захисту родин заручників та осіб, які зникли безвісти під час бойових дій на Донбасі.

Заступник керівника Офісу президента Анна Коваленко наголосила на важливості перегляду чинного законодавства з метою збільшення підтримки таких родин з боку держави.

На засіданні презентували основні положення законопроєкту, який має вирішити соціальні проблеми родин заручників і зниклих безвісти. Зокрема, пропонується надавати родинам соціальну, правову та психологічну підтримку. Також передбачається медична допомога під час реабілітації звільнених осіб.

Над цим законопроєктом працювали, зокрема, громадські організації, Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій, Міністерство соціальної політики.

Представник громадської організації Stabilisation Support Services Ірина Лоюк запропонувала родичам зниклих безвісти та заручників вносити свої пропозиції до законопроєкту.

Під час засідання порушувалися проблеми, пов’язані з матеріальною підтримкою родин. Мати полоненого волонтера Бориса Місюренка Лідія зробила акцент на важливості збереження стипендій для неповнолітніх дітей осіб, які захоплені незаконними збройними формуваннями.

Також учасники засідання наголошували на важливості законодавчого врегулювання питань щодо надання окремого статусу родинам осіб, які зникли безвісти.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко поінформував представників робочої групи про компенсації на оплату житлово-комунальних послуг.

Перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет зазначив, що міністерство пропонує збільшити фінансування програми "Доступне житло" для учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

"Ця програма передбачає 50-відсоткову державну допомогу на вартість житла. Таким чином, державний бюджет допомагає людині придбати житло", – пояснив Антон Колумбет.

Крім того, триває робота над законопроєктом про пільгову іпотеку для учасників бойових дій.

Раніше Зеленський зустрівся з рідними загиблих на Донбасі і пообіцяв врегулювати суперечливі питання. Зокрема, учасники обмінялися думками щодо змін до закону про статус ветеранів та їхні соціальні гарантії.

Президент України провів зустріч із родинами загиблих бійців: про що говорили

Президент України провів зустріч із родинами загиблих бійців: про що говорили

Повʼязані теми:

Наступна публікація