Збиття МН17: Нідерланди можуть долучити до суду проти Росії інші країни

Збиття МН17: Нідерланди можуть долучити до суду проти Росії інші країни

Зокрема, держави-члени ССД та країни, громадяни яких загинули внаслідок збиття літака.

До справи проти Росії щодо збиття Boeing рейсу МН17 у небі над непідконтрольною Україні частиною Донбасу влітку 2014 року, яку розглянуть в Європейському суді з прав людини, Нідерланди можуть долучити інші країни.

Про це повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов, пише "Укрінформ".

"Нідерландська сторона також розглядає можливість долучення інших держав до цього процесу. Зокрема, держав-членів ССД та держав, громадяни яких загинули внаслідок збиття літака", - розповів дипломат.

За його словами, доцільність участі України у розгляді ініційованої Нідерландами справи розглядатиметься з урахуванням, зокрема, розгяду справи "Україна проти РФ” у МС ООН та раніше ініційованого Україною міждержавного позову проти Росії у ЄСПЛ із залученням органів, які ведуть ці справи - Міністерства закордонних справ та Міністерства юстиції.

"Подання Нідерландами позову проти РФ у ЄСПЛ є важливим кроком, що доповнює заходи, що вже вживаються у судовій площині на виконання резолюції РБ ООН 2166. Приєднання Нідерландів до позову родин загиблих проти РФ у ЄСПЛ напередодні шостої річниці збиття літака є також важливим символічним жестом, який високо оцінюється родинами загиблих", - додав Ченцов.

Як повідомлялося, Москву хочуть притягнути до відповідальності за її роль у збитті Boeing над Донбасом у липні 2014-го. Тоді загинуло 298 людей з 17 країн світу. У своїй заяві нідерландський уряд зазначив, що робить це, аби підтримати родичів усіх жертв - частина з яких вже подала окремі позови до ЄСПЛ. В Амстердамі наголошують - подаючи позов, уряд ділиться усією доступною інформацією про збиття МН17.

Справа MH-17: Нідерланди позиваються проти Росії до Європейського суду

Справа MH-17: Нідерланди позиваються проти Росії до Європейського суду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація