Зеленський має намір взяти участь у заходах з нагоди річниці визволення Освенцима

Зеленський має намір взяти участь у заходах з нагоди річниці визволення Освенцима

Фото: УНІАН

Заходи відбудуться у Єрусалимі 22-23 січня.

Президент Володимир Зеленський має намір поїхати до до Єрусалиму і взяти участь у заходах з нагоди 75-річчя визволення в'язнів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау 22-23 січня.

Про це глава держави повідомив в інтерв'ю ізраїльському виданню The Times of Israel.

За його словами, оскільки кожен четвертий з євреїв, загиблих був українським, то для України дуже важливо вшанувати жертв. Зеленський каже, що було б справедливим запропонувати йому виступити на заході. 

"Я знаю, що ізраїльська сторона має інший формат. Нас не запрошували виступати. Але у будь-якому випадку я відвідую цю церемонію", - сказав Володимир Зеленський. 

Президент також повідомив, що у нинішньому році в Бабиному Яру пранують розпочати будівництво меморіалу для убитих там нацистами євреїв. За його словами, проєкт включає меморіал, а також історичний музей. Зеленський також нагадав про плани реалізувати в Умані проєкт "Маленький Єрусалим".

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда відмовився їхати до Єрусалиму, де відбудуться заходи з нагоди 75-річчя визволення в'язнів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау 22-23 січня. Причина відмови Дуди їхати до Ізраїлю - це присутність на Всесвітньому форумі пам'яті жертв голокосту російського президента Володимира Путіна. 

У світі вшановують пам'ять жертв Голокосту

У світі вшановують пам'ять жертв Голокосту

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація