Зеленський посилив відповідальність за крадіжку авто: злодіїв каратимуть в’язницею

Зеленський посилив відповідальність за крадіжку авто: злодіїв каратимуть в’язницею

Фото: pixabay.com

За викрадення авто можуть ув’язнити на 12 років.

В Україні відтепер викрадення автомобіля каратиметься обмеженням або позбавленням волі від 3 до 12 років, в залежності від ступеня тяжкості злочину. Відповідний законопроєкт, який посилює відповідальність за крадіжку авто, підписав 22 вересня президент Володимир Зеленський.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

"Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом" № 875-IX, який Верховна Рада ухвалила 3 вересня 2020 року", — йдеться у повідомленні.

До слова, раніше за крадіжку авто передбачався штраф. Втім, від 23 вересня набувають чинності нові зміни:

  • викрадення транспортного засобу карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк;
  • незаконне заволодіння автівкою з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони громадян карається позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна або без такої
  •  викрадення автомобіля організоване групою або поєднані з насильством каратиметься  позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Крім того, під час визначення покарання буде враховуватися вартість викраденої автівки: що дорожче авто, то більший термін отримає крадій.

Нагадаємо, раніше компанія Benish GPS назвала трійку автомобілів, які найчастіше намагаються викрасти в Україні. У списку Toyota, BMW і Mercedes-Benz. Далі йдуть: Land Rover (14%), Lexus (7%), Renault (7%) та Porsche (5%). За територіальною ознакою лідирують Київ і Київська область, Харківська, Одеська, Львівська та Дніпропетровська області. 

Кредити на авто: чи варто переплачувати та які існують підводні камені

Кредити на авто: чи варто переплачувати та які існують підводні камені

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація