Зеленський – про боротьбу з корупцією: якщо генпрокурор не покаже результати, я можу запропонувати іншу кандидатуру

Зеленський – про боротьбу з корупцією: якщо генпрокурор не покаже результати, я можу запропонувати іншу кандидатуру

Фото: УНІАН

Президент наголосив, що до нового року вони домовились показати серйозний результат.

Якщо генеральний прокурор Ірина Венедіктова не буде показувати результати у боротьбі з корупцією в Україні, президент може вплинути і запропонувати іншу кандидатуру.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час інтерв’ю чотирьом телеканалам.

"Обов’язково (буду це робити – ред.). Треба результат. До нового року ми домовились показати серйозний результат. Очікування від людей – результат", - зазначив глава держави.

Відповідаючи на запитання, чи задовольняє його робота уряду щодо боротьби з корупцією, Зеленський відповів наступне: "Секундочку. Вибачте будь ласка, але найближчим часом, мені здається, НАБУ повинні показати вже результат. Ми з ним про це говорим. Хоча мені про це говорять всі політики, і, до речі, з екранів ваших засобів масової інформації, і говорять про це багато разів, і я це чую в новинах – як так, що президент чомусь впливає на правоохоронну систему нашої країни. Мені здається, що, перш за все, нам з вами - засобами масової інформації, а потім з людьми треба домовитись - чи я впливаю, чи я не впливаю".

Питання щодо корупції - одне з запитань, яке президент Зеленський ставить українцям на день місцевих виборів, і там йдеться про пожиттєве покарання для корупціонерів. З роз’яснення Офісу президента зрозуміло, що глава держави цю ідею підтримує. Зважаючи на це, Володимир Зеленський пояснив, чому просто не можна взяти й ухвалити закон.

"Що таке просто ухвалити закон? Я хочу відчути народ. Якщо народ каже, що він підтримує цю ідею, але це ж просто опитування, ви повинні зрозуміти, тут немає ніякого юридичного фундаменту. Я зрозумію відповідь народу і буду говорити з депутатами і пропонувати такі позиції. Я такого не боюсь", - зазначив він.

Розширену версію інтерв'ю Володимира Зеленського чотирьом українським каналам дивіться на 1+1 о 18.00 

Як працює політична корупція в Україні. Частина 1 – Секретні матеріали

Як працює політична корупція в Україні. Частина 1 – Секретні матеріали

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація