Зеленський прокоментував можливість перенесення українського посольства в Ізраїлі до Єрусалима

Зеленський прокоментував можливість перенесення українського посольства в Ізраїлі до Єрусалима

Про це наразі не йдеться.

Україна наразі не розглядає можливості перенесення посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима. А от відкриття торгового представництва в цьому місті можливе.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Jerusalem Post.

"Перенесення посольства зараз не входить в наш порядок денний, але можна було б вивчити можливість відкриття торгового представництва в Єрусалимі", — сказав глава держави.

Крім того Зеленський наголосив на підтримці Ізраїлю у питанні врегулювання війни на Донбасі та зауважив, що обидві країни мають надзвичайно міцні політичні, військові, дипломатичні, а також особисті зв'язки. 

"Ми вдячні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та сподіваємося на тісну співпрацю з цього питання (питання Донбасу. — Ред.)", — висловився президент України.

Нагадаємо, у 2017 році президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю й оголосив про перенесення посольства США в це місто. Це спричинило криваві сутички на кордоні Ізраїлю в секторі Гази, де від зброї ізраїльських військовослужбовців загинуло щонайменше 60 палестинців. 

Після штатів на подібний крок пішли й інші країни, наразі перенести своє диппредставництво до Єрусалима планує Румунія.

Перенести туди своє посольство Україні запропонував і посол Ізраїлю Джоел Ліон взимку 2020 року. Дипломат пояснив, що поки не розуміє статусу майбутнього офісу інновацій, який хоче відкрити в Єрусалимі Україна і його відкриття може призвести до таких труднощів, як оренда, логістика, добір персоналу тощо.

Посольства і консульства Ізраїлю закрилися по всьому світу

Посольства і консульства Ізраїлю закрилися по всьому світу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація