Згорілий готель "Токіо Стар" в Одесі був зареєстрований як "складські приміщення" - місцева влада

Згорілий готель "Токіо Стар" в Одесі був зареєстрований як "складські приміщення" - місцева влада

Фото: УНІАН

Місцева влада реєструвала приміщення як нежитлове.

Одеський готель "Токіо Стар", де сталася жахлива пожежа із дев’ятьма загиблими, за документами був перереєстрований з будівлі трамвайного депо на "складські приміщення".

Про це заявив заступник директора департаменту ДАБІ в Одеській області Ігор Черкасов, пише "Думская".

"Ми підняли документи і знайшли п'ять декларацій, які видавала ще державна інспекція архітектурно-будівельного контролю, ліквідована 2014 року. У всіх деклараціях вказані складські приміщення і ніде не згадується готель або місце для проживання людей", - розповів він.

За словами посадовця, після ліквідації інспекції частина її повноважень перейшла до департаменту ДАБІ Одеської області, і протягом цих двох років жодних звернень або скарг, а також заяв про переобладнання приміщень на готель не надходило.

Також Черкасов зазначив, що від 2016 року колишні повноваження інспекції отримало управління ДАБК Одеської міської ради.

Своєю чергою видання уточнило, що від червня 2011-го до квітня 2014-го начальником інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області був Петро Рябоконь - чинний віце-мер Одеси, який підтвердив, що декларації подавалися на нежитлові приміщення.

"Були документи, подавалися декларації декларативним методом. Перевірили їх, перевірили прикладені документи, повноту даних, все зафіксували, зареєстрували, і все. У 2011 році не було навіть закону, що передбачає можливість виходу на об'єкт, щоб перевірити декларацію. Людина приносить декларацію на нежитлові приміщення. Так вони і були все життя нежитловими приміщеннями. Фраз про зміну цільового призначення та реконструкції під готель там не було. Коли там з'явився готель, я не знаю. Я що, інспекція з готелів або головний отельер міста? Я і зараз маю право не знати, що там готель. Я діяв у рамках закону і не порушив його на жоден міліметр. Мене на допит не викликали", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 17 серпня 2019 року в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. Займання сталося на другому поверсі, вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Спочатку в ДСНС повідомили, що загинули 8 осіб, постраждали 10, а поліція відкрила кримінальне провадженняПостраждалих госпіталізували до лікарень з опіками різних частин тіла і отруєнням. 

Згодом у мережі з'явилося відео з місця трагедії, очевидці відзняли масштаби пожежі та роботу рятувальних служб. Вдень 17 серпня стало відомо, що кількість жертв збільшилася до 9. Всі перші подробиці страшної події ТСН.ua зібрала в одному матеріалі. Також у суботу стало відомо, що поліція розглядає три основні версії: інсценування з метою приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню гостями готелю. Окремо Державне бюро розслідувань провадить слідство у кримінальному провадженні, в якому фігурують працівники управління ДСНС України в Одеській області – їх підозрюють у неналежному виконання службових обов’язків, які уможливили трагедію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація