Зґвалтування дівчини у Кагарлику: міська рада дала оцінку роботи відділенню поліції

Зґвалтування дівчини у Кагарлику: міська рада дала оцінку роботи відділенню поліції

Фото: Кагарлицька міська рада

Прокурор міста попри запрошення на сесію міськради не з'явився.

Кагарлицька міська рада у зв’язку зі зґвалтуванням поліцейськими 26-річної дівчини, 25 травня ввечері зібралася на позачергове засідання, на якому було ухвалено рішення визнати роботу відділення поліції міста незадовільною.

Як повідомляє пресслужба міської ради, обранці кагарлицької громади також постановили: під час здійснення атестації працівників відділення включити до складу атестаційної комісії представників громадськості та депутатів міської, районної рад, а рішення сесії мають направити до керівництва правоохоронних органів на рівні держави.

Фото: Кагарлицька міська рада

"Враховуючи стан криміногенної ситуації на території міста і району та беручи до уваги надзвичайну подію, що сталася в стінах  Кагарлицького відділення поліції в ніч із 23 на 24 травня, що спричинило обурення мешканців та напруженість у суспільстві і викликає недовіру до органів державної влади, сесія міської ради вирішила визнати роботу відділення поліції незадовільною. Таку ж оцінку дали депутати й роботі місцевої прокуратури, керівника якої також запросили на сесію, але він був відсутній", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед причин такого стану справ у відділенні поліції міста на сесії обговорювалися такі:

  • часта зміна керівництва (за п’ять років було як мінімум шість начальників);
  • хронічний кадровий голод і підходи до його подолання (законодавці дозволили набирати в штат поліції навіть людей із погашеною судимістю);
  • слабке матеріально-технічне забезпечення тощо.

Варто зазначити, що на сесії міської ради був присутнім і новопризначений тимчасовий керівник відділення Кагарлицького ВП Дмитро Литвин, який разом з колегами прибув до міста із Головного управління Національної поліції в Київській області. 

Своєю чергою він запевнив, що докладе всіх зусиль для поліпшення ситуації у відділенні і результативності його роботи, зокрема й щодо не розкритих у минулому злочинів (вищеназваний резонансний злочин розслідує ДБР), закликавши всіх присутніх до співпраці й навіть запросивши компетентних людей до безпосередньої роботи в поліції. 

Фото: Кагарлицька міська рада

Нагадаємо, 24 травня до місцевої лікарні звернулася дівчина 1994 року народження із повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. 

У Державному бюро розслідувань 25 травня повідомили, що оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували дівчину. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик дівчину як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носа. 26 травня двом поліцейським, які підозрюються у побитті та зґвалтуванні дівчини у Кагарлику, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру.

Резонансний Кагарлик: тортури у райвідділку і кадрові рішення — Антон Геращенко

Резонансний Кагарлик: тортури у райвідділку і кадрові рішення — Антон Геращенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація