Жах для сусідів: у Запоріжжі квартиру перетворили на ферму з вирощування тарганів

Жах для сусідів: у Запоріжжі квартиру перетворили на ферму з вирощування тарганів

Фото: pixabay.com

Також там повно цвіркунів і ящірок.

У Запоріжжі сусіди подали до суду на подружжя, яке розводить екзотичних комах, бо таргани, цвіркуни й цикади не дають їм жити. Окрім неприємного запаху, живність нібито мандрує будинком через вентиляцію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тарганів розводять у квартирі у звичайному житловому будинку – живність разом із цвіркунами купують на корм власники ящірок, хамелеонів та геконів. Проте мешканці багатоповерхівки кажуть, що від такої ферми за стінкою не знають, куди подітися. "Він там спеціально носить якісь лотки з тухлими яйцями, спецкорм якийсь. Ніби вирощують опаришів якихось", - нарікає один із жителів будинку.

Тарганяче царство: сусіди позиваються проти подружжя, яке розводить екзотичних комах

Тарганяче царство: сусіди позиваються проти подружжя, яке розводить екзотичних комах

Власниця квартири за кордоном, тарганячий розплідник в оселі влаштували її родичі, які заробляють на цих комахах. Сусіди скаржаться на неприємний запах, але найбільше їх жахає те, що цвіркуни та таргани через плінтуси та вентиляцію мігрують до їхніх осель: "Просто неможливо, розумієте? Наступне літо буде вже третє. Я не можу підвестися від запаху цього. Вони ж тропічні, їм потрібен клімат, вони по квартирі бігають, шукають, де тепло, весь час на диван стрибають. Як узагалі можна перебувати в такій квартирі?"  

Люди мають безліч звернень до контролюючих інстанцій – від поліції до мерії. Посадовці кажуть, що переглядали постанову про порядок утримання тварин у багатоквартирних будинках, але там згадуються собаки, мавпи, навіть крокодили – а от про тарганів немає ні слова. "Комах у даному переліку немає", - каже заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Дегтяренко. Поліція також нічого вдіяти не може – потрапити в квартиру можна лише за рішенням суду.

Жителі вже найняли адвоката, аби допоміг їм позбутися небажаного сусідства. "Все, що ми можемо на данному етапі – це позов до суду про стягнення моральної шкоди та про усунення перешкод у користуванні житловим приміщенням. Зокрема, ми будемо просити, щоб суд зобов’язав привести це приміщення у санітарний стан", - пояснив адвокат Артем Ємець.

Власники тарганячої ферми раз на день приходять годувати своїх утриманців, але щойно бачать журналістів – тікають. Телефоном  пояснюють, що справді розводять у квартирі тарганів та цвіркунів, бо годують ними ящірок, яких десятки живуть у тому ж помешканні. Частину комах продають, але не бачать у цьому нічого кримінального. "Вони як корм. Це комахи культурні, вони сидять у контейнерах, вони нікого не чіпають!"

Оскільки всі закиди інших мешканців будинку власники комах відкидають, справа вирішуватиметься в суді. Наразі люди вимагають прибрати комашину ферму та сплатити їм 130 тисяч гривень за моральну шкоду. Таку суму вони виставили, ще не маючи інформації тепер уже й про ящірок. 

Раніше повідомлялося, що неотруйних полозів та вужів для гурманів вирощують на першій в Україні зміїній фермі, котру відкрили поблизу Львова. Фермери, які взялися за екзотичну справу, переконують, що плазуни цілком безпечні, а їхнє м’ясо дієтичне і корисне.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація