Жебрівський звільнився з посади аудитора НАБУ

Жебрівський звільнився з посади аудитора НАБУ

Фото: УНІАН

Його призначили на цю посаду півроку тому.

Колишній очільник військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський, якого згодом призначили незалежним аудитором НАБУ, звільнився із цієї посади.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"15.11.18 я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації президента України і з сьогоднішнього дня вважаю себе вільним від цих обов’язків. Я поновлюю свою участь у політичному процесі, у тому числі - для боротьби з корупцією", - заявив Жебрівський.

За його словами, для початку роботи аудиторів потрібно ухвалити низку документів та законів, однак український парламент "це ігнорує".

"Це унеможливило виконання тієї роботи, яку вважав важливою і почесною у рамках чинного законодавства. Пройшло півроку. Все, що не порушує закон та є легітимним - здійснено. Пропозиції та проекти документів, законів та положень аудиторами розроблено та подано у всі відповідні органи влади", - підкреслив Жебрівський.

БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ-НЕ МОЄ АМПЛУА Корупція – основне гальмо України на шляху до гідного місця  в європейській спільноті. У...

Опубліковано Павлом Жебрівським Середа, 19 грудня 2018 р.

Нагадаємо, призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ викликало хвилю протесту у громадських діячів – за їхнім твердженням, колишнього очільника Донеччини призначили з порушеннями. А саме – Жебрівський не має досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях.  Така вимога прописана у законі про НАБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація