Жінка з Київщини видала себе за сусідку, аби отримати благодійну допомогу – будинок

Жінка з Київщини видала себе за сусідку, аби отримати благодійну допомогу – будинок

Лише випадок допоміг власниці житла не вчинити помилки.

Переписати хату на самозванку – на такий гачок мало не потрапила пенсіонерка-благодійниця з Києва. Жінка, яка претендувала на добротний будинок у Полтавській області, який віддавали задарма, удала себе за іншу людину, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це могла бути класична добра історія, ніщо не насторожувало – благодійниця Тамара Ментковська вирішила подарувати свій будинок на Полтавщині багатодітній родині, яка пережила пожежу. Про погорільців довідалася з випуску ТСН. "Я запросила її до себе додому сюди в Київ. Ми домовлялися, що я перепишу на неї той будинок", - розповіла жінка. Однак потім вона передивилася репортаж і звернула увагу, що її нової знайомої ніде у кадрі не видно.

Віддам добро: ТСН допомогла благодійниці захистити свій будинок від аферистки

Віддам добро: ТСН допомогла благодійниці захистити свій будинок від аферистки

Село Скригалівка, Київщина. Згарище, яке пані Тамара бачила в сюжеті, майже через рік не змінилося. Справжня героїня сюжету зараз живе на сусідній вулиці. "Я кожен день прошу - слава Богу, що в мене всі живі", - каже вона. Погоріли всі речі, нова техніка, врятувати встигли тільки домашніх улюбленців. У тісноті, але щасливі – Тетяну і не впізнати порівняно з тим, якою була в репортажі: "Отут плануємо хату добудовувати. Отак живемо. Нічого, що старенька хата. Там в нас сарай". Вона і гадки не мала, що її шукає пані Тамара, і вражена її щирістю. Але інша хата родині вже не потрібна. "Передайте їй привіт. Все потрошку в нас налагоджується", - каже жінка.

І тут таки прояснюється, хто така Наталя, яка приїжджала до пані Тамари. Вона колишня сусідка погорільців. З трьома дітьми жила через стінку і також постраждала від тієї ж пожежі, адже будинок був гуртожитком. Наталя розповідає, як оговтувалися від пожежі – літо провели в будинку чужих людей, хата в поганому стані. Чи справді готова перевезти усю велику сім'ю до іншої області, в будинок пані Тамари, однозначно не каже: "Ну, не знаю, як прийдеться, то й поїдемо, а що робити?". У сільраді виявилося, що і місцева влада виділяла гроші, і односельці збирали допомогу Наталі на перший внесок – вона мала взяти хату на виплату, але до кінця справу не довела. До всього, в цьому ж селі є будинок її батьків, але рідна мати відмовилася впускати погорільців через давнішню шкоду. "За Наталку ми ще сплачуємо кредит 28 тисяч. На операцію, не зробила. Дали матеріальну допомогу і сільська рада більше 10 тисяч – на дитину. На що гроші пішли – я не знаю", - не стримує люті матір.

У сусідньому селі знаходимо Наталіного колишнього чоловіка – батька двох її дітей. "Ну, вона мене покинула. І то ще двоє нагуляла", - каже він. Виявляється, сім’я любила мандрувати, переїжджали із села в село: "Коротше кажучи, вона любить гроші. І почала все продавати". Продавали хати, купували дешевші, на різницю жили, доки не опинилися тут. Розлучилися шість років тому, але ще лишався земельний пай – спадок від Вікторових батьків. І за ним Наталя нещодавно приїжджала. "Я його оформив на Наташу. Там же двоє моїх дітей. Вона погоріла. І вона попросила в мене, щоб за три роки взяла 20 тисяч. Ну, там з чимось. Каже, бо мені хата треба", - розповів чоловік.

Отже, Наталя не з порожніми руками: має земельний пай, отримувала допомогу після пожежі, мало не взяла хату на виплату, і регулярно брала позики під різними приводами – деякі борги досі сплачують її старі батьки. То що ж вона хотіла ще від пані Тамари? Питаємо її прямо. "Не обманювала, казала все, як є. Я як їздила, я зразу сказала, в телебаченні була інша людина", - переконує жінка.

Пані Тамара на це відео сміється і хитає головою: "Боже мій!". Вона дивується брехні, але це ще не фінал історії. Її продовження – у середу, 23 січня, на каналі "1+1" у випуску новин ТСН.19:30.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація