Жителі Карпилівки вийшли всім селом на протест, аби їм відремонтували дорогу в суцільних ямах і вибоїнах

Жителі Карпилівки вийшли всім селом на протест, аби їм відремонтували дорогу в суцільних ямах і вибоїнах

Фото: ТСН.ua

Дорогу не ремонтували останні три десятиліття.

Замість дороги – суцільні ями та вибоїни. На Волині жителі Карпилівки та кількох найближчих сіл вийшли на мітинг протесту. Вимагають від чиновників відновити ділянку дороги обласного значення, яка не бачила ремонту більше 30 років. Свого часу депутати вже обіцяли відновити цей шлях, але грошей на це не виділили.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

"Машину недавно я зробив (відремонтував). 6 тисяч гривень віддав на підвіски тільки", - каже житель Карпилівки Вадим Фень.

Чотири кілометри до Карпилівки - суцільні ями та вибоїни. На те, щоб їх подолати, йде не менше  півгодини. Люди кажуть, на цій дорозі постійно губляться диски та ламаються підвіски.

"Дорога дуже погана. І ви уявіть, якщо терміново потрібна "швидка", як вона може приїхати? Це людина може, не доведи Господи, і померти", - нарікає жителька Карпилівки Галина Гламазда.

"Жінок до пологового наперед завозять, бо така дорога, що можна і не довезти до пологового жінку", - зазначає житель Карпилівки Василь Федоров.

На Волині жителі декількох сіл влаштували протест з вимогою ремонту дороги обласного значення

На Волині жителі декількох сіл влаштували протест з вимогою ремонту дороги обласного значення

На мітинг за ремонт дороги вийшло все село - від малого до великого. Дітлахи зусібіч обступили діда Сергія і наче легенду слухають його розповідь про події сорокалітньої давності.

"У 76-му році ми почали будувати дорогу цю. Пригнали ми екскаватора, техніку. Ну, ми своїми силами робили", - каже житель Карпилівки Сергій Родіон.

Відтоді не було бодай якогось ремонту – ні капітального, ані ямкового. За десятиліття дорога стала схожа на решето. Добили її вантажівки, які по кілька разів на день возять через село деревину з місцевого лісгоспу.

"Сім-девять машин, як лісопродукцію ріжуть, так вони і виїжджають", - каже місцевий житель Віктор Приступа.

Їздити зруйнованим шляхом відмовляються і постачальники продуктів, і перевізники. Нині до села ходить тільки один автобус. Та й той змінив маршрут в обхід найстрашніших ям.

"40 хвилин тих три кілометри їду. Бачте, що робиться. Треба дорогу", - говорить водій Юрій Палієнко.

"Фірми, постачальники відмовляються везти в село продукти через погані дороги. Кажуть, що більше віддають на ремонт машин, аніж мають виручку за продукти", - каже Володимир Фень.    

Після гучних протестів і перекриття доріг чиновники нарешті відреагували на скарги.

"Обласні чиновники обіцяють уже цього року взятися за проблемну дорогу. Про це проголосували на сесії обласної ради", - зазначає житель Карпилівки Віктор Приступа.

"Першою справою треба зупинити рух вагового транспорту, другою чергою - виставити відповідні знаки та контроль", - каже директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка.

Ремонт обіцяють розпочати, тільки-но дозволить погода. Однак кошторису на відновлення траси наразі просто не існує і гроші з бюджету також не виділили.

Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація