Жителі Сум протестували, бо поліція намагалася зам'яти справу щодо знущання підлітків з хлопчика

Жителі Сум протестували, бо поліція намагалася зам'яти справу щодо знущання підлітків з хлопчика

Фото: Google

Знущалися над шестирічною дитиною близько пів року.

У Сумах провели мітинг під стінами поліції. Містяни приголомшені знущанням підлітків з шестирічного хлопчика. Мова йде про неодноразові приниження та навіть ґвалтування. Все це самі ж кривдники знімали на відео. Містяни кажуть, у поліції намагалися зам'яти справу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Над хлопчиком старшокласники знущалися прямо на шкільному подвір’ї - у приміщенні недобудованого гаража. Усе знімали на відео. Як згодом з’ясувалося, це тривало не один місяць.

Востаннє підлітки підловили хлопчика близько тижня тому. Як розповідають інші школярі, побачили заплаканого малого в гаражі і привели його додому.

Вдома хлопчик зізнався, що над ним знущаються старшокласники з його школи. Згодом його слова підтвердилися. В особисті повідомлення тутешніх школярів невідомі почали розсилати відео. На ньому шестирічного хлопчика принижують старші підлітки.

Протест під поліцією: мешканці Сум обурені знущанням підлітків над шестирічним хлопчиком

Протест під поліцією: мешканці Сум обурені знущанням підлітків над шестирічним хлопчиком

Батько викликав поліцію. Але за тиждень виявилося, що ніякої справи в поліції не відкрили.

Це сколихнуло жителів Сум. Обурені люди зібралися на стихійний мітинг, погрожували перекрити залізничну колію та написали заяву до поліції. Лише під тиском громадськості поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства. Слідчі спершу заперечували факт зґвалтування, навіть розповсюджували інформацію про фейк. Та коли активісти додали відео, то статтю швидко змінили.

"Опитавши свідків справи, учасників події та переглянувши відео, слідчі перекваліфікували зі ст 296 ККУ на зґвалтування. В рамках слідства призначено ряд експертиз", - розповів речник поліції Сумської області Володимир Крупецьких. 

Нині поліція вилучила відео, воно заборонене до показу. Слідчі встановили принаймні трьох підлітків, які знущалися нам малим. Не виключають, що кривдників було більше. І знущалися вони над ним не один місяць. Містяни винуватять педагогів, кажуть, ті закривали очі на знущання.

ТСН намагалася поспілкуватися з освітянами, однак з появою журналістів усі двері в закладі зачиняють.

 Батьки потерпілого хлопчика – з журналістами поки не спілкуються. Досі не можуть оговтатись, кажуть знайомі.

 "Батько в дуже відчайдушному стані, він сидить блідо-чорний. Знущалися вони над дитиною дуже давно, ну самі ж вони зізнаються, що пів року", - говорить жителька Сум Наталія Бугаєць.

Кривдників дитини сусіди вже кілька днів не бачили на вулиці. У одних на дворищі господарюють інші люди. У інших – не відчиняють. Двоє з підозрюваних виросли без батька. Їх виховували вітчими.

Нині містяни налякані - не залишають дітей без нагляду. Бояться, що усіх фігурантів справи поліція ще не встановила.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація