Жителі Вишгорода отримали захмарні платіжки: за опалення однокімнатної квартири слід заплатити 25 тис грн

Жителі Вишгорода отримали захмарні платіжки: за опалення однокімнатної квартири слід заплатити 25 тис грн

Чималі суми за тепло надійшли переважно тим, хто живе в нових сучасних будинках.

Жителі Вишгорода з нових сучасних будинках отримали чималі суми за тепло. Цифри у платіжках сягають 25 тисяч гривень за однокімнатні квартири, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Новий будинок у центрі Вишгорода розташований по сусідству з міською адміністрацією. Сюди надійшли рекордні чи не для всієї країни платіжки за тепло. У руках пані Тетяни квитанція за січень. У ній за однокімнатну квартиру площею 43 кв м слід сплатити 26 928 грн. На обігрів її житла, згідно з написаним у платіжці, пішло майже 13 гігокалорій.

На перших поверхах цього будинку розташован приватні структури. Житлові - з просторими коридорами. У шафах - труби з поквартирними лічильниками тепла. Саме через нього в пані Тетяни захмарні суми в платіжці. Разом із квитанцією їй надійшло попередження, що її лічильник на тепло не пройшов повірки.

Платіжки з чималими сумами за тепло отримали лише мешканці нових будинків. Тут вони можуть установлювати поквартирні лічильники тепла. Хто цього не зробив, отримав за опалення суми по кількка тисяч.

25 тисяч гривень за опалення: чому жителі Вишгорода отримали захмарні платіжки

25 тисяч гривень за опалення: чому жителі Вишгорода отримали захмарні платіжки

Приміром, Юлії Мазуренко нарахували 8693 грн на квартиру 46,7 кв м. Вона звернулася до "Вишгородтепломереж" й отримала письмове роз'яснення на кілька сторінок, звідки взялися такі суми.

ТСН застала тепловика на робочу місці. Скільки кому платити за тепло, рахують так: беруть показник загальнобудинкового лічильника тепла. Від нього віднімають показники поквартирних лічильників і різницю розкидають по тих квартирах, де лічильників немає.

"Методика розподіляє загальні втрати на тих, хто не може підтвердти: у мене по- інакшому", - каже директор КП "Вишгородтепломереж" Віталій Таран. Пояснює, що загальнобудинкові втрати - це об'єм тепла, який втрачається стінами, коридорами і ліфтовими шахтами.

Як може так продувати новий будинок, власниця платіжки на 27 тисяч гривень хоче почути від тепломереж. Своє здивування висловив і міський голова. Кількатисячні нарахування називає "за межею здорового глузду".

Приголомшений і голова району, якому підпорядкована комунальна структура "ВишгородтепломерЕжі". Разом зібрали нараду й ухвалили створити спеціальну комісію, яка з'ясує, як вели нарахування. Крім того, планують звертатися до правоохоронних органів, зокрема до прокуратури.

Людям радить почекати висоновків комісії і не поспішати платити. Приміром, Юлія Мазуренко заплатила поки що частину, а також поставила тепловий лічильник на квартиру, щоби більше не платити зайвого. Утім, у тепломережі пояснили, коли в будинку всі квартири будуть із лічильниками, то їм усе-одно зверху доплюсовуватимуть різницю із загальнобудинковими показниками.

Кореспондентка ТСН Інна Боднар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація