Путін спростив отримання громадянства Росії жителям "Л/ДНР"

Путін спростив отримання громадянства Росії жителям "Л/ДНР"

Прапори терористів "ДНР" і "ЛНР" / Фото: ДАН

Відповідний указ почав діяти в Росії з кінця березня.

Президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР".

Відповідний документ опублікований на сайті Кремля, повідомляє видання "РБК".

Поправки до закону «Про громадянство Російської Федерації», що дозволяють президенту надавати російське громадянство окремим категоріям іноземців за спрощеною схемою, набув чинності в кінці березня 2019 року. Відповідно до них російське громадянство можуть в пільговому режимі отримувати люди з країн зі складною суспільно-політичною і економічною ситуацією, а також з держав, де відбуваються збройні конфлікти і зміна режиму. Крім того, закон спрощує прийом в російське громадянство співвітчизників, які проживають за кордоном.

Про підготовку проекту указу президента Росії, відповідно до якого жителі "ЛНР" і "ДНР" зможуть у спрощеному порядку отримувати російське громадянство, повідомили в середині квітня джерела РБК. Близьке до так званого керівництва "ДНР" джерело повідомляло тоді, що основними умовами зміни громадянства будуть наявність паспортів самопроголошених республік і здача українського паспорта.

Чисельність населення на непідконтрольних Україні територіях може дорівнювати 3,7 млн ​​осіб.

Наступна публікація