Близько 220 тисяч дітей Донбасу живуть під постійною загрозою мін та вибухів - ЮНІСЕФ

Близько 220 тисяч дітей Донбасу живуть під постійною загрозою мін та вибухів - ЮНІСЕФ

Фото: Reuters

Схід України потрапив до списку конфліктних зон світу, де життя дітей стало жахом.

ЮНІСЕФ назвав зони конфлікту по всьому світу, у яких життя дітей стало справжнім кошмаром у 2017 році, передає CNN. До списку потрапив й схід України.

Як повідомляється, 220 тисяч дітей на Сході живуть під постійною загрозою мін та інших вибухових приладів, що залишились від бойових дій. А окрема смуга землі на території конфлікту - одна з найзамінованіших в усьому світі.

Повсюдно дітей використовують у ролі живого щита, як в Іраку та Сирії, калічать, убивають, та примушують брати участь у бойових діях. Так, у північно-східній частині Нігерії та Камеруну войовнича ісламістська група "Боко Харам" примусила щонайменше 135 дітей стати терористами-смертниками.

Також частими є випадки примусової праці дітей та примушування неповнолітніх до шлюбу. Зокрема, такі дії спостерігаються в Іраку, Сирії, Ємені, Нігерії, Південному Судані та М'янмі.

В інших випадках діти страждають, у тому числі від нестачі їжі, води та медичної допомоги. Так, у Ємені, де під час майже трирічної громадянської війни загинули 5000 дітей, зараз потребують гуманітарної допомоги 11 мільйонів дітей. 385 тисяч з них у настільки скрутному становищі, що можуть загинути без термінової лікарської допомоги. В Афганістані за перші дев'ять місяців 2017 року загинули майже 700 дітей.

 «Ми не повинні бути глухими. Така жорстокість не повинна ставати новою нормою" – каже Мануель Фонтейн, директор програми ЮНІСЕФ. 

Нагадаємо, що в ООН заявили, що зараз світ переживає найбільшу гуманітарну кризу з 1945 року. "Перед світом постала найбільша гуманітарна криза з часу заснування ООН в 1945 році, що охопила понад 20 млн людей в чотирьох країнах, які переживають голод", - сказав представник ООН.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація