Живи та працюй в Україні: кількість вакансій служби зайнятості сягнула майже 1 мільйона Актуально

Живи та працюй в Україні: кількість вакансій служби зайнятості сягнула майже 1 мільйона

Протягом 11 місяців 2017 року державна служба зайнятості оперувала близько 1 мільйоном вакансій та співпрацювала із понад 180 тисячами великих та малих роботодавців.

Про це заявив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

"Живи та працюй в Україні – сьогодні це не лише лозунг, а і прямий заклик до дій. Робота дійсно є – потрібно просто прийти до Служби зайнятості із трудовою книжкою!

Станом на сьогодні, 11 грудня, за оперативними даними по всій Україні понад 104 тисячі вільні вакансії. Щоденно ми працевлаштовуємо більше ніж 3 тис. людей. Тому, якщо ви шукаєте роботу і ще вагаєтесь – ми запрошуємо усіх до центрів зайнятості", – зазначив В. Ярошенко.

За його словами, протягом усього 2017 року ринок праці України показував позитивну динаміку. Так, у порівнянні із аналогічним періодом 2016 року (11 місяців) кількість вакансій збільшилась на 11%. Найбільший попит в Україні на робітничі спеціальності. Роботу для фахівців, які працюють "руками" знайти найпростіше і заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується від рівня кваліфікації спеціаліста.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (23%), торгівлі та ремонту автотранспорту (16%) та на транспорті (9%). За професійними групами, найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (22%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (21%).

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4,6 тис. грн (на відповідну дату 2016 року – 2,9 тис. грн). При цьому, заробітна плата у Києві та великих містах значно перевищує середній показник по Україні.

Якщо професія, яку наразі має безробітний, не є затребуваною на ринку праці, або ж шукач роботи потребує у вдосконаленні своїх навичок та здібностей – служба зайнятості надає можливість безкоштовного навчання. Так, у січні-жовтні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 153 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 18% та становила 41 тис. осіб.

Наступна публікація