Жодних примусових затримань не було: представник ЗСУ прокоментував облави на призовників у Львові

Жодних примусових затримань не було: представник ЗСУ прокоментував облави на призовників у Львові

Фото: УНІАН

Згідно з чинним законодавством, організація призовної кампанії в першу чергу покладається на місцеві органи влади.

Заступник начальника Управління зв`язків із громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович заявив, що рейд у Львові із виявлення осіб, які ухиляються від строкової служби, пройшов без примусових затримань.

За словами Венсковича, поліція проводила свій рейд, а представники військового комісаріату вручили в цей час повістки тим, хто ухилявся від призову, передає ”112 Україна”.

”Зараз в Україні проходить чергова призовна кампанія. Як стало відомо, у Львові представники військового комісаріату вручили повістки тим, хто ухилявся від призову. Ніякого примусового затримання не було”, - сказав він.

За його словами, згідно з чинним законодавством, організація призовної кампанії в першу чергу покладається на місцеві органи влади.

”Кожен громадянин зобов`язаний з початком призовної кампанії в 10-денний термін прибути до призовної дільниці для з`ясування своїх облікових даних. Якщо він цього не зробив, призовна комісія ухвалює рішення щодо оповіщення та застосування стосовно цього призовника адміністративної або кримінальної відповідальності”, - зазначив Венскович .

Він додав, що військові не можуть затримувати громадян, перевіряти документи.

У Львові військові влаштували облаву на призовників у нічному клубі

У Львові військові влаштували облаву на призовників у нічному клубі

”У військових таких повноважень немає, і вони цього не роблять. Як мені відомо, у Львові Нацполіція проводила свій рейд із перевірки документів у рамках операції ”Мігрант”, і під час цього рейду співробітники військового комісаріату вручили повістки громадянам, які ухилялися від військової служби”, - підкреслив Венскович.

Разом із тим Венскович спростував інформацію про брак охочих служити в армії.

Раніше повідомлялося, шо у Львові в ніч проти субти, 4 листопада, військові з поліцією влаштували облаву на студентів. За словами студентки, яка була на місці інциденту, Софії Галан, документи перевіряли у хлопців призовного віку. Військові намагалися влаштувати перевірку і всередині нічного клубу Paradox. Водночас проведення облави підтвердив керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк. 

Це вже не перший випадок останніми днями в Україні, коли військкомати намагаються виконати план із призову за допомогою облав. Тиждень тому в Києві влаштували рейд у нічному клубі Jugendhub

Повʼязані теми:

Наступна публікація