"Жодної російської у нас бути не може": Данілов назвав мову, яка в Україні повинна бути другою

"Жодної російської у нас бути не може": Данілов назвав мову, яка в Україні повинна бути другою

Фото: УНІАН

Завдяки англійській мові українці будуть частиною цивілізованого світу.

В Україні має бути збережена саме українська мова як єдина державна. Але від дитинства громадяни повинні вивчати другу мову – англійську.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю "Українській правді".

Данілов наголосив, що в Україні має бути тільки державна українська мова. І її збереження залишається принциповим питанням.

"Питання мови – це дуже важливе, принципове питання для держави. Жодної другої, російської, у нас бути не може – не тому, що її не треба вивчати, її не треба знати. Якщо ми кажемо про Україну – то має бути тільки державна українська мова", - прокоментував Данілов.

З його слів, знаючи англійську мову, українці будуть частиною цивілізованого світу.

"Чи має бути друга мова в Україні? Звичайно, має бути. Але це має бути англійська мова, яка має вивчатися, починаючи від дитячого садочка. Усі громадяни України, якщо ми хочемо бути в цивілізованому світі, мають знати, використовувати англійську мову. Це є обов’язкова річ", - додав секретар РНБО.

Раніше спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що закон про мову треба допрацьовувати. Він вважає, що в законі про мову, положення якого набуватимуть чинності поступово, є позиції, які суспільство сприйматиме позитивно, а є такі, до яких буде негативне ставлення.

Нагадаємо, раніше під час опитування 37% українців заявили, що російськомовні громадяни мають отримати право спілкуватися з чиновниками російською мовою на всій території країни. Але 31% підтримує цю ідею лише в тих областях, де більшість населення цього хоче. 

Мовне питання викликало бурхливу реакцію у народних обранців

Мовне питання викликало бурхливу реакцію у народних обранців

Повʼязані теми:

Наступна публікація