Жорстокий карантин: в Одесі побитий копами підприємець судитиметься з поліцією

Жорстокий карантин: в Одесі побитий копами підприємець судитиметься з поліцією

Юристи запевняють, що власник кав’ярні обмежувальних заходів не порушував.

Одеські патрульні поліцейські жорстко затримали власника кіоску на узбережжі. Кажуть, за порушення карантинного режиму, хоча у закладі торгували лише на винос, в рукавичках та масках. Відео затримання потрапило до соцмереж й викликало хвилю обурення, йдеться у новинах "Спецкор" на 2+2.

Відео зняли випадкові перехожі на одеській набережній. Двоє поліцейських силою затримують  власника місцевої кав’ярні. Початку розмови на відео немає. Сам потерпілий нині у лікарні. Телефоном каже, що у заклад його викликали стурбовані підлеглі. Бо правоохоронці наполягали на закритті кав’ярні попри те, що продавці продавали  напої та хот-доги лише на виніс.

"Я прийшов, надав паспорт, запитав, на якій підставі нам не дають працювати. Відповіли: "211". Я сказав, що не підпадаємо під "211". Особливо слухати мене не захотіли, сказали: "Ви перешкоджаєте", - розповідає підприємець Петро Юрочкін.

"Співробітники поліції без будь-яких підстав прийшли з перевіркою. На якій підставі? Хотілося б знайти порозуміння і домогтися від співробітників поліції пояснення, на якій підставі були скоєні ці дії", - коментує юрист Сергій Маренко.

Повалили на землю та побили — поліцейські Одеси жорстко затримали власника кіоску

Повалили на землю та побили — поліцейські Одеси жорстко затримали власника кіоску

Втім у Патрульній поліції інцидент поки не коментують. Як не пояснюють і те, чому закриттям кав’ярні займалися не рядові співробітники, а сам очільник одеської служби і керівник одного з взводів. Не прийшли правоохоронці і на брифінг, який терміново скликали обурені підприємці міста.

 "Те, що ми бачили на відео, окрім як демонстрація сили та свавілля, ми назвати не можемо. Два стокілограмових чоловіки протягом 25 хвилин лежали зверху на людині, це перша ластівка. Ми будемо вимагати від міністра МВС Авакова розібратись в цій ситуації", - заявив президент Всеукраїнської професійної Асоціації підприємців Борис Емельдеш.

Юристи кажуть, що підприємці карантинних обмежень не порушували. Бо всі працівники –  у масках та рукавичках і торгують на виніс. Прогнозують, що такі ситуації виникатимуть й надалі, бо немає чіткого тлумачення постанови Кабміну. А підприємці, мовляв, орієнтуються на мережі фаст-фудів, які працюють на винос  без обмежень. 

Власник кав’ярні готує позов до суду. Каже, віднесе заяву, як тільки вийде з лікарні, де лежить під крапельницями.

"Сказали, що струс і на знімку видно, що розтягнуте сухожилля правого плечового суглоба. В грудях болить, це через забій", - пояснює свій стан підприємець.

Юристи радять підприємцям встановлювати камери, які фіксуватимуть усе, що відбувається. І потім відео можна буде використати у суді.

Кореспондент "Спецкор" Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація