Журналісти ТСН закликали українців до небайдужості щодо долі Сенцова

Журналісти ТСН закликали українців до небайдужості щодо долі Сенцова

Фото: ТСН

Слова підтримки промовила одна з кореспондентів телеканалу 1+1.

Українці продовжують підтримку Олега Сенцова, котрий оголосив голодування в російській тюрмі. У день журналіста від імені всієї Телевізійної Служби Новин в ефірі звернулася до політв’язня та співгромадян Наталія Нагорна, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Щодня ми, журналісти ТСН, розказуємо вам, нашим глядачам, про те, скільки днів голодує у російській неволі режисер Олег Сенцов. Ми не знаємо, чи дивитися ви ці звернення, чи відволікаєтеся ви в цей момент від вечері, чи, можливо, якихось інших важливих для вас справ. Можливо, вам навіть здається, що це вас зовсім не стосується, тому що це не ваш брат, не ваш чоловік, не ваш батько голодує і поступово вмирає в російських застінках", - припустила Нагорна.

ТСН записала відеозвернення на знак підтримки Олега Сенцова

ТСН записала відеозвернення на знак підтримки Олега Сенцова

Журналістка наголосила, що існує одне "але" в цій ситуації. "Звільнення полонених починається з небайдужості кожного з нас", - заявила вона. І звернулася до Сенцова. "Олеже! В якутській тюрмі вам не показують новини. І в деякий момент може здатися, що про вас усі забули. Але знайте: ви – не один", - сказала представник ТСН.

Раніше на захист Сенцова висловилися інші відомі діячі культури. Зокрема, виконавець головної ролі у фільмі "Кіборги" В'ячеслав Довженко закликав цінувати людську свободу. "Найцінніше, що є в людини – це власне життя. Яким Олег зараз ризикує, поставивши умову, щоб звільнили всіх політв’язнів, які там перебувають. Я вважаю неприпустимим у ХХІ столітті, щоб ми поверталися до 30-х років радянської системи. Ми не маємо права мовчати", - наголосив він. А співак, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук назвав Олега Сенцова совістю нашого покоління. "Я не знайомий з тобою, Олеже, особисто, але дуже мрію потиснути тобі руку", - зізнався музикант.

Повʼязані теми:

Наступна публікація