Журналістка в Італії розповіла, яку роль українці зіграли у звільненні нацгвардійця Марківа

Журналістка в Італії розповіла, яку роль українці зіграли у звільненні нацгвардійця Марківа

Фото: МВС

Головної перемогою стало спростування, що нібито Марків у камері зізнався у вбивстві журналіста.

Чимала команда українців впродовж останніх років працювала над тим, щоб довести невинуватість українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії звинуватили у вбивстві місцевого кореспондента під час військових дій на Донбасі.

До них належить і українська журналістка в Італії Ярина Груша, яка не лише висвітлювала це як журналіст, а ще й змогла донести до італійського суду правду про Віталія. 

«Головне, що фразу «Ми вбили фоторепортера» не була долучена до справи з першій інстанції, обвинувачення попросило додати її до справи під час апеляційного розгляду, як зізнання Віталія Марківа, але на вимогу захисту суд призначив додаткову перекладацьку експертизу. Від міланського суду була призначена акредитований перекладач Світлана Ткаченко, я від захисту і ще один перекладач від обвинувачення. Мій переклад та переклад пані Світлани Ткаченко співпав на 99 відсотків, бо ми переклали точно те, що було сказано Віталієм у камері», - розповідає журналістка. 

Вона запевняє, що виправдовувальний вирок — це спільні зусилля великої кількості людей, які три роки, кожен на своєму місці, все робили для того, щоб справедливість перемогла.

Через 2 часа будем!

Опубліковано Arsen Avakov Середа, 4 листопада 2020 р.

«Журналістської італо-української команди фільму “Перехресний вогонь”, зокрема української журналістки Ольги Токарюк, українських активістів тут в Італії, а саме Олеся Городецького та журналістки Наталі Кудрик. Італійських журналістів, які завжди правдиво висвітлювали події — Массімільяно Меллей з «Мілано Тудей». Українського консульства в Мілані та міністерства МВС України, великої української громади, яка приходила на кожне засідання підтримати Віталія та перш за все його родини, його мами, Оксани Максимчук», - зазначає журналістка.

Сьогодні вранці родина Віталія Марківа: мама, сестра та вітчим провели його в аеропорт і він вирушив додому, до України до своєї дружини Діани. 

Справа Марківа: звільнений нацгвардієць прямує до Києва

Справа Марківа: звільнений нацгвардієць прямує до Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація