Зима на порозі. Синоптики прогнозують перші 10 градусів морозу, мокрий сніг та ожеледицю

Зима на порозі. Синоптики прогнозують перші 10 градусів морозу, мокрий сніг та ожеледицю

Фото: УНІАН

Місцями дутиме сильний холодний вітер.

Цього тижня до України прийде зимова погода – з нічними морозами, холодними вітрами, дощами з мокрим снігом та ожеледицею.

Про це попереджає Український гідрометцентр.

ВІВТОРОК, 13 ЛИСТОПАДА

Мінлива хмарність. Без опадів, лише на Донеччині та Луганщині місцями невеликий сніг.

Вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с, у східних та західних областях окремі пориви 15-18 м/с.

Температура у західних областях уночі 0-5°С тепла, вдень 4-9°С, на Закарпатті до 14°С тепла. На решті території вночі 3-8°С морозу, на півночі Лівобережжя до 10°С морозу, вдень від 1°С морозу до 4°С тепла.

Київ. Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-6°С морозу, вдень 0-2°С тепла.

Ожеледиця починається з туману: синоптики прогнозують дощ і мокрий сніг

Ожеледиця починається з туману: синоптики прогнозують дощ і мокрий сніг

СЕРЕДА-ЧЕТВЕР, 14-15 ЛИСТОПАДА

Хмарно з проясненнями. У західних областях 14 листопада помірні дощі, 15 листопада невеликі дощі з мокрим снігом. У Житомирській, Вінницькій, Київській, місцями у Чернігівській та Черкаській областях удень 14 листопада помірний, уночі 15 листопада невеликий мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. На решті території без опадів, лише вдень 15 листопада у Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях невеликий мокрий сніг.

Вітер південно-східний та східний, 7-12 м/с, у південних, східних та Дніпропетровській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у західних областях уночі 0-5°С тепла, вдень 4-9°С тепла, на Закарпатті 9-14°С. На решті території вночі 1-6°С морозу (у східних та Сумській областях місцями 7-10°С морозу), вдень від 2°С морозу до 3°С тепла. На півдні країни 2-6°С тепла.

Київ. Хмарно з проясненнями. Вдень 14 листопада помірний, уночі 15 листопада невеликий мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця, в решту часу без опадів. Вітер південно-східний та східний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-4°С морозу, вдень 1-3°С тепла.

П'ЯТНИЦЯ-СУБОТА, 16-17 ЛИСТОПАДА

У південній частині, 16 листопада місцями і в східних областях невеликий мокрий сніг та дощ. На решті території без опадів.

Температура у південних, 16 листопада і в західних областях уночі від 4°С морозу до 2°С тепла, вдень 1-6°С тепла. На решті території вночі 1-7°С морозу, на півночі Лівобережжя до 10°С. Удень від 1°С морозу до 4°С тепла, на Закарпатті 4-9°С тепла.

Київ. Без опадів. Температура вночі 3-5°С морозу, вдень 1-3°С тепла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація