Зима прийде за розкладом: синоптики пояснили, на скільки ще затримається тепло в Україні

Зима прийде за розкладом: синоптики пояснили, на скільки ще затримається тепло в Україні

Фото: pixabay.com

Справжніх заморозків вони чекають уже в грудні.

Календарна зима на носі, а тепло не відступає – у столиці цвітуть сакури та рододендрони. Пори року рослини переплутали через зміни клімату, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У столичному сквері Ґонґадзе сакури вкрилися блідо-рожевим. Перехожі лише знизують плечима: дерева переплутали пори року. "І не тільки в нашій області. Здається, в Запорізькій кульбаба зацвіла", - кажуть вони. Працівник ботсаду Юрій Клименко пояснює: клімат змінюється, тому відбувається непритаманне багатьом рослинам друге цвітіння за рік. Хто не встиг побачити, як навесні буяє рододендрон – теж може ще помилуватись. "Це цвітіння таке, не рясне, і ми сподіваємось, що воно не виснажить цю рослину, що ця рослина навесні також буде квітувати", - каже фахівець.

Календарна зима на носі, а тепло не відступає: коли чекати похолодання

Календарна зима на носі, а тепло не відступає: коли чекати похолодання

Чергове пришестя тепла – то наслідок антициклону. Синоптики прогнозують, що до кінця тижня в Україні буде здебільшого без опадів, вітряно, але не холодно: "Якщо взяти середню декаду, температуру за перші 10 днів листопада, вона перевищила норму на 4-8 градусів". Загалом цей листопад багатий на рекорди, лише в столиці їх уже було два на початку місяця. Повітря прогрівалося навіть до понад 19 градусів. Але ще тепліше було в Криму та на Одещині.

Але найтепліший за всю історію спостережень листопад був 2010 року. Тоді в Криму стовпчики термометрів показали аж 28. Уже наступного тижня погода стане більш схожою на осінню. Температура потроху знижуватиметься, а от на прихід зими синоптики чекають у грудні.

Кореспондентка ТСН Олена Лоскун 

Повʼязані теми:

Наступна публікація