Зимова казка чи стихія. Україну почало завалювати снігом до колін

Синоптики обіцяють до 40 сантиметрів снігу.

Потужні снігопади, подекуди із дощем, сьогодні накриють мало не всю країну. Найдужче, попереджають синоптики, замітатиме Південь, Північ та Центр, зокрема, й столицю. В гідрометцентрі обіцяють тут до 40 сантиметрів опадів. У Дніпрі й Запоріжжі - сильні дощі зі снігом. Можливе налипання мокрого снігу та ожеледь.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

У Києві ось-ось має початися снігопад, на Миколаївщині та Черкащині - стоять у заторах, потужний сніг іде в північних районах Полтавщини, у Кропивницькому та Дніпрі - потерпають від крижаного дощу.

Є ускладнення руху транспорту на трасі Київ-Одеса: у соцмережах повідомляють про кілька заторів поблизу Умані на Черкащині. Рятувальники ще напередодні звернулися до людей із проханням не користуватися приватним автотранспортом, аж доки негода не мине, а за можливості - взагалі перечекати заметілі та крижані зливи вдома.

Для тих, хто до порад не дослухається, рятувальники та поліцейські вже розгорнули теплові пункти. На під'їздах до Києва з усіх боків встановили більше десятка наметів, де можна побути в теплі, підзарядити телефони або ж випити гарячого чаю. По одеській трасі рятувальники й поліцейські обладнали кілька таких спеціальних місць. Погрітися також можна за майже 120 кілометрів від Києва у бік Харкова та біля самого міста. Крім того, пункти для автомобілістів та їхніх пасажирів є на в'їзді до Переяслава-Хмельницького з боку Черкас, і на повороті до Пущі-Водиці. Є пункти обігріву і на 62-му кілометрі дороги Київ-Житомир. А також чи не на усіх КПП на в'їзді до столиці. На багатьох дорогах України обмежили рух вантажівок – щоб не створювали затори під час потужних снігопадів. Детальніше про те, де саме перекриті дороги, а також де розміщені тимчасові пункти обігріву, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Підготовка до негоди та пункти обігріву: синоптики попередили про снігопади на всій території країни

Підготовка до негоди та пункти обігріву: синоптики попередили про снігопади на всій території країни

Тим часом в Українському гідрометцентрі попереджають про складні погодні умови 18 січня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській та Сумській. Там очікуються сильний мокрий сніг, часом з дощем, хуртовини, місцями дуже сильні опади, налипання мокрого снігу, у південних і центральних областях місцями ожеледь. На решті території невеликий мокрий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

Вітер південно-східний, на Правобережжі північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях місцями 25-28 м/с. Температура вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, у південній частині протягом доби 0-5 градусів тепла.

У Києві прогнозують складні погодні умови: сильний мокрий сніг, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Температура близько нуля.

Кількаденні снігопади, за прогнозами синоптиків, змінить різка відлига, а вже після 25 січня до України прийдуть люті морози. Синоптики попереджають про мінус 25.

Нині ж, за складних погодних умов, рятувальники закликають українців бути уважними й обережним. Та без нагальної потреби не сідати за кермо, аби міста не стали в кілометрових заторах і вулицями змогла проїхати снігоприбиральна техніка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація