Зірки у СІЗО: Мін'юст вигадав, як соціалізувати ув'язнених підлітків

Зірки у СІЗО: Мін'юст вигадав, як соціалізувати ув'язнених підлітків

Фото: УНІАН

Міністерсто закликає відомих українців долучатися до проєкту.

Проблему соціалізації підлітків, які перебувають за ґратами за злочини, взялися вирішити у Мін'юсті. Для цього створили пілотний проєкт і планують запрошувати у СІЗО відомих українських спортсменів, артистів та лідерів думок. Першим кілька годин за ґратами із підозрюваними провів колишній гравець збірної України з футболу Владислав Ващук.

Про це йдеться 17 грудня у сюжеті ТСН.19:30.

У Лук'янівському СІЗО в одному з корпусів, де перебувають в очікуванні рішення суду за скоєні злочини ті, кому ще немає вісімнадцяти, сьогодні відбулася зустріч з колишнім захисником збірної України — Владиславом Ващуком.

Ексфутболіст не приховує: для нього це незвичний досвід. Каже, що хотів напередодні свят підняти хлопцям настрій і продемонструвати, що краще займатися спортом, ніж порушувати закон та сидіти за ґратами.

Мін'юст спробує вирішити проблему соціалізації підлітків, які перебувають за ґратами

Мін'юст спробує вирішити проблему соціалізації підлітків, які перебувають за ґратами

Врятувати від гнітючої тюремної атмосфери, поганого впливу інших ув’язнених та підготувати до нормального життя на волі – головна цього мета проєкту, кажуть чиновники.

"Ми повинні їх повертати до нормального життя  з тим, щоб вони не залишалися в своїх сферах чи оточенні, яке схильне до вчинення злочинів. Показувати їм зайняття чи можливі активності, де вони можуть реалізовувати свою енергію, де можуть реалізовувати свій потенціал і змінювати оточення", — говорить міністр юстиції Денис Малюська. 

Проєкт фінансується спонсорами. У планах активності не тільки для хлопців, а й для дівчат. Тому закликають відомих українців витягати дітей з кримінального світу спільно.

Нагадаємо, правоохоронці затримали підозрюваних у жорстокому вбивстві таксистки в Одеській області. Ними виявилися хлопці віком 17 та 18 років — жителі міста Южне. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація