Зірки української естради розповіли, чи святкують вони 8 березня

Зірки української естради розповіли, чи святкують вони 8 березня

Зірки української естради розповіли, чи святкують вони 8 березня

Фото: ТСН

Чимало українців виступають за скасування свята.

Оберемки квітів, тортики, цукерки — країна вже почала святкувати міжнародний день захисту прав жінок 8 березня. Напередодні зазвичай чоловіки переживають справжній стрес — що подарувати коханим чи милим співробітницям. Натомість уже навіть не всі жінки люблять і сприймають це свято. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Чимало українців виступають за скасування свята восьмого березня

Чимало українців виступають за скасування свята восьмого березня

Скасують чи не скасують святкування Восьмого березня на державному рівні? Чарівна Катя Бужинська принципово "за" восьме березня.

"Кожна жіночка хоче, щоб їй сказали комплімент, щоб про неї згадали. Ну не всім везе, щоб був гарний чоловік і кожен день він дарував квіти без приводу", - каже вона.

Клара Цеткін, Роза Люксембург, протести повій цього дня у США — зірка української естради незрівнянна Ірина Федишин про все це знає і все одно святкує.

"Не треба заглиблюватися і шукати підтексту. Кожна жінка це сприймає як ще один гарний день і те, що їй подарують квіти. Жінки люблять квіти. Люблять увагу. Жінка любить, коли чоловіки роблять компліменти. Люблять вухами", - каже вона.

А ось ніжна і зворушлива красуня Анжеліка Рудницька привітання і знаки особливої уваги саме 8-го березня не сприймає. Усе це чужі свята і чужа українцям ідеологія, її треба відкинути як павутиння, каже вона. Але Анжеліка розуміє, чому жінкам подобається жіночий день

"Ми — країна недолюблених людей. От нам глобально не вистачає любові. І от війна — це теж нестача любові. І от жінки намагаються це компенсувати ось таким симулякром раз на рік цю любов", - вважає Рудницька.

8 березня назвати міжнародним жіночим днем важко. Крім колишніх республік Союзу, його офіційно відзначають ще в Анголі, Гвінеї-Бісау, Замбії, Камбоджі, Кенії, КНДР, Мадагаскарі, Монголії, Уганді та Еритреї.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація