Зламана щелепа, забої, струс мозку: у Маріуполі побили прикордонників у кав'ярні

Зламана щелепа, забої, струс мозку: у Маріуполі побили прикордонників у кав'ярні

Станіслав Керод / Фото зі сторінки Соломії Бобровської

Вони стверджують, що конфлікт стався нібито через відсутність меню українською мовою.

17 червня у Маріуполя в одному із кафе трапився інцидент за участю прикордонників та нібито охорони закладу: причиною стало прохання дати меню українською мовою. У результаті постраждало кілька людей: двоє отримали серйозні травми, серед них - жінка-офіцер.

Про конфлікт у себе в Facebook написала виконувач обов'язків голови Одеської обласної державної адміністрації Соломія Бобровська. Вона зазначила, що у сутичці отримав травми її друг - підполковник Станіслав Керод, який керує пропускним пунктом Сартана на Донеччині.

"Вчора в Маріуполі, прийшовши ввечері в кав'ярню RedCups з колегами - охорона завалила Стаса на підлогу і тупо зламала йому щелепу. Все через прохання поважати клієнтів і дати меню українською мовою", - зазначила вона.

Зламана щелепа військовослужбовцю - як ціна української мови в Маіруполі Це мій добрий і давній друг, - Стас. Він...

Posted by Solomiia Bobrovska on Monday, June 18, 2018

У коментарі ТСН.ua Бобровська розповіла, що Станіслав наразі обстежується у маріупольському шпиталі. Щодо передумов конфлікту, вона стверджує, що прикордонники не вживали алкоголю.

Кав'ярня Red Cups на Facebook-сторінці тим часом оприлюднила заяву українською мовою, в якій заперечила інформацію щодо побиття прикордонників охороною. Також було повідомлено, що "готується відеоматеріал для поліції та журналістів".

"Заклад Red Cups - це гостинне кафе, яке ставиться з повагою до своїх гостей, незважаючи на статус, національність та расову приналежність. Персонал закладу розмовляє українською, російською та англійською мовами, таким чином допомагає своїм гостям зробити вибір по стравах та напоях з меню та організації свого дозвілля. Персонал "Red Cups" та наймана охорона ніколи не ображає своїх гостей. Заклад працює у межах підписаного меморандуму між всіми закладами міста, ЗСУ, поліцією, та мерією м. Маріуполь, та ретельно виконує його пункти. Всі питання вирішуються в мирному порядку. Якщо ситуація виходить за межі мирних перегорів, викликається наряд поліції для вирішення конфлікту", - стверджується в заяві кав'ярні.

Заклад "Red Cups" - це гостинне кафе, яке ставиться з повагою до своїх гостей, не зважаючи на статус, національність, та...

Posted by RedCups RDCP Lounge Мариуполь on Monday, June 18, 2018

Однак у коментарях до цього запису люди все одно висловлюють сумніви у наданій інформації. Також цього дня у Red Cups знизився рейтинг на Facebook - користувачі соцмережі залишають негативні відгуки про обслуговування.

У Державній прикордонній службі підтвердили, що інцидент у Маріуполі справді був, наразі здійснюється службове розслідування ДПСУ.

"Постраждалі особи написали заяви до Національної поліції, яка також вивчає всі обставини цього інциденту. Робити кінцеві висновки наразі зарано", - зауважив прес-секретар прикордонників Олег Слободян у коментарі ТСН.ua.

Він уточнив, що у конфлікті постраждало кілька прикордонників.

"Було неадекватне застосування агресії щодо них, спровокувало її запитання про наявність у закладі громадського харчування меню українською мовою. Невідомі, які застосовували проти прикордонників силу, робили це професійно. Це не були випадкові учасники конфлікту", - заявив Слободян.

Серйозні травми у кав'ярні отримали двоє представників ДПС.

"В обох - серйозні травми. У підполковника Станіслава Керода - зламана щелепа, множинні забої, ще одна офіцер, жінка, отримала струс головного мозку та численні забої", - розповів прес-секретар ДПСУ.

Наразі двоє прикордонників перебувають у шпиталі. Вирішується питання про госпіталізацію до Києва.

Аліна Денисенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація