Злива обстрілів по всьому фронту та показовий спокій у Маріуполі. Хроніка АТО 28.01.2015

Злива обстрілів по всьому фронту та показовий спокій у Маріуполі. Хроніка АТО 28.01.2015

У зоні АТО зберігається напружена ситуація

Чергова доба АТО забрала життя трьох захисників нашої Вітчизни.

Упродовж доби бойовики атакували розташування українських військових підрозділів та цивільні мирні райони 126 разів. Під вогонь артилерії противника потрапили 55 населених пунктів від Луганська і аж до околиць Маріуполя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Внаслідок обстрілів Україна втратила трьох військовослужбовців, ще 15 отримали поранення", - констатував в.о. речника Генштабу Владислав Селезньов.

Обстріли на Донбасі не вщухають по всій лінії фронту. На луганському напрямку майже всі міста, де зайняли оборону українські військові, бойовики по кілька разів накривали важкою артилерією.

Чи не найбільшого обстрілу зазнали жителі Попасної. Там уночі терористи понад 10 разів відкривали вогонь із "Градів". Загинули щонайменше дві місцеві жительки. Снарядом зачепило вагоноремонтний завод, а також газопровід та лінії електропостачання.

Під вогонь ворожої артилерії потрапили 55 населених пунктів

Під вогонь ворожої артилерії потрапили 55 населених пунктів

Щільний вогонь терористи вели і на донецькому напрямку. Із мінометів та артилерії вони по кілька разів обстріляли Гранітне, Опитне, Славне, Мар'їнку та Піски.

"Відбулося два бойових зіткнення в районах населених пунктів Піски-Водяне та Новобахмутівка. Бандформування, отримавши організовану відсіч, відступили", - розповів речник штабу АТО Леонід Матюхін.

З обіду знизилась інтенсивність обстрілів лише в окремих населених пунктах уздовж автодороги Бахмутка на Луганщині. Військові кажуть, вочевидь через густий туман бойовики вирішили перепочити.

Більш-менш спокійна ситуація на околицях та в самому Маріуполі.

А от найгарячішою точкою на мапі залишаєтся Дебальцеве. У місті немає світла, опалення та води. У цій стратегічній точці терористи постійно погрожують утворити для наших військових котел. Окрім артилерії, зусібіч, за нашими бійцями полюють і ворожі снайпери.

Військові підозрюють, що бойовики і справді готуються йти в наступ на Дебальцеве. Про це свідчить і те, що до штабу спільного центру з контролю та координації, який розташували в Дебальцевому, вже 5-й день поспіль не повертаються ні представники так званих "ЛНР" та "ДНР", ані російський генерал-майор.

Як уже повідомлялося, основний вогонь бойовики зосередили в районі Дебальцевого.

Кореспондент ТСН Віталій Афанасієнко

Повʼязані теми:

Наступна публікація