"Зло буде покарано": Порошенко прокоментував приналежність ЗС Росії "Буку", що збив МН17

"Зло буде покарано": Порошенко прокоментував приналежність ЗС Росії "Буку", що збив МН17

Фото: Reuters

Він пообіцяв, що Україна зробить все, аби дії РФ отримали належну оцінку в суді ООН.

Петро Порошенко висловив сподівання, що вже найближчим часом прокуратура Нідерландів зможе представити в суд обвинувачення проти осіб, причетних до збиття над Донбасом літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Про це президент України написав у Facebook.

Порошенко наголосив, що своєю чергою українська сторона зробить усе можливе, аби дії Російської Федерації як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку у міжнародному суді ООН, до якого звернулась Україна.

"Зло буде покарано, а справедливість відновлена!", - підсумував він.

Раніше Міжнародна слідча група на спеціальній прес-конференції заявила, що Boeing над Донбасом був збитий з російської установки "Бук". Вона перебувала на озброєнні 53-ї зенітно-ракетної бригади. Окрім цього, встановлено, що конвой з "Буком" супроводжували військові регулярних військ Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, за даними слідства, був збитий над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, що займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, в якій було сказано, що літак був збитий ракетою класу "земля - повітря", випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з Росії.

Пізніше розслідування показало, що "Боїнг" був збитий ракетою серії 9М38, використовуваної в зенітно-ракетний комплекс "Бук". Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яка контролювалася тоді сепаратистами. Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені при розтині тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Міжнародній слідчій групі вдалося встановити більшу частину маршруту, яким ЗРК "Бук" прямував на територію України, а також маршрут його руху у зворотному напрямку. За версією слідства, комплекс переміщувався з території Росії на територію Східної України і пізніше вивезений назад в РФ на білому тягачі марки Volvo.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація