ЗМІ склали рейтинг політиків-"лузерів" місцевих виборів в Україні

ЗМІ склали рейтинг політиків-"лузерів" місцевих виборів в Україні

Фото: УНІАН

Кожний по-різному пояснює поразку.

Видання Lenta.UA склало топ-5 українських політиків, які були впевнені у своїй перемозі на місцевих виборах. А після поразки вони почали шукати собі виправдання.

На першому місці опинився Андрій Пальчевський. ЗМІ пишуть, що у нього, ймовірно, була найдорожча передвиборча програма на місцевих виборах, адже його реклама була скрізь, особливо на каналах Віктора Медведчука - 112, NewsOne і ZIK.

Але він опинився на 6-му місці в боротьбі за крісло мера Києва, в міськраді на його політсилу теж чекав провал, як зазначають журналісти.

З приводу цього результату Пальчевський, пише Lenta.UA, мовчить. А ЗМІ повідомляють про те, що йому кулуарно "переписують" результат, щоб депутати з "Перемоги Пальчевського" потрапили до Київради.

Друге місце журналісти "віддали" чинному депутату на Печерську Ярославу Діденку, він був першим в окружному списку "УДАРу" до Київради. ЗМІ неодноразово звинувачували його у вимаганні хабарів від забудовників, також він часто приписував собі чужі заслуги: активісти домоглися скасування забудови, а депутат потім говорив про те, що це він "всіх переміг". 

Крім того, ЗМІ називають Діденка "перебіжчиком": він побував у партії Смешка "Сила і честь", потім знову повернувся в "УДАР" і пішов до Київради, але "пролетів".

"Далі пішла істерика - Діденко "настукав" на свого однопартійця де тільки міг, зажадавши того відмовитися від мандата. Як нескладно здогадатися - на користь себе самого", - пише Lenta.UA.

На третьому місці "лузерів" місцевих виборів ЗМІ розмістили Олега Ляшка, який розраховував повернутися в Раду за округом №208. Журналісти пишуть, що в передвиборчій кампанії "радикалу" нібито допомагали Тимошенко й Ахметов.

Але Ляшко посів на виборах друге місце, а у своїй поразці звинуватив Банкову і СБУ.

Четверте місце в цьому рейтингу ЗМІ віддали колишньому віце-прем'єру Олександру Вілкулу, політична кар'єра якого, як зазначають журналісти, в останні роки йде вниз.

Він мітив у мери Дніпра, але посів третє місце, за попередніми результатами виборів. ЗМІ розповіли, що після "провалу" Олександр Вілкул перевів стрілки на батька – Юрія Вілкула – який балотувався в мери Кривого Рогу. Вілкул-молодший, за інформацією Lenta.UA, почав розповідати про те, як у його батька вкрали перемогу в першому турі. 

І на п'ятому місці — Руслан Кошулинський, "свободівець", кандидат у мери"Львова". ЗМІ нагадують, що у 2015 році він розраховував на те, щоб стати мером Львова, але програв Андрію Садовому. У 2020 році Кошулинський відправився в мери вдруге поспіль і посів, попередньо, третє місце. 

 

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація