Значна частина зареєстрованих на ЗНО не прийшли складати іспит з української

Значна частина зареєстрованих на ЗНО не прийшли складати іспит з української

Фото: УНІАН

Цьогоріч деякі категорії учнів звільнили від державної підсумкової атестації.

Сьогодні, 30 червня, абітурієнти складали ЗНО з української мови й літератури - воно обов’язкове для усіх учасників незалежного оцінювання. Для участі зареєструвалися майже 370 тисяч людей. Аби не було скупчень, учасникам у запрошеннях вказали різний час, на який слід прийти. Але ця схема не спрацювала. На одному з пунктів тестування, куди приїхала наша знімальна група, абітурієнти натовпом скупчилися під ворітьми, а потім гуртом не хотіли заходити всередину, йдеться у ТСН.16:45.

Під пунктом тестування видно натовп та чути сміх, однак до сміху не всім. До початку ЗНО з української мови та літератури - частина намагається повторити, довчити, запам'ятати.

На пункт тестування пускатимуть лишень здорових. За цим на порозі стежить медик із термометром. Усі мають дотримуватися дистанції. Якої саме - на асфальті намальовано крейдою. А щоби не скупчувалися, то у запрошеннях кожному написали конкретний час, на який слід прийти та пройти досередини.

Під час першого тестування з математики ця схема не спрацювала. Щойно почали впускати до пункту тестування, всі ринули та збилися в купу.

Сьогодні картина на цьому подвір'ї кардинально інша. Пункт тестування відчинив двері, а йти всередину охочих немає. Зайшла аж одна абітурієнтка. І тільки з третього запрошення, коли вже гаркнули, абітурієнти пішли натовпом.

На ЗНО із української зареєструвалося майже 370 тисяч осіб. Але через те, що його результати не обов’язково зараховувати як ДПА, такі зміни цьогоріч внесли через пандемію коронавірусу, на пункти дійшли не всі.

Наймасовіше тестування: як абітурієнти складали ЗНО з української мови й літератури

Наймасовіше тестування: як абітурієнти складали ЗНО з української мови й літератури

У одному з сумських пунктів не дійшла третина учасників. У ректора вишу, в якому відкритий пункт тестування, діагностували коронавірус.  Тут усіх заспокоюють, що небезпеки нема - приміщення продезінфіковані.

Тестування триває три години. Увесь час треба бути в масці.  Хто з поважних причин сьогодні не потрапив на ЗНО, може прийти на додаткову сесію. Вона відбудеться майже за місяць.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу пробне ЗНО-2020 проводили в онлайн-режимі. Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти з питань встановили, що мінімальний пороговий бал на пробному ЗНО з математики, а максимальний – з історії України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація