Знахідка для тих, хто хоче жити здорово: чим корисні сливи та яка ціна у розпал сезону

Знахідка для тих, хто хоче жити здорово: чим корисні сливи та яка ціна у розпал сезону

Вживати сливи можна і дорослим, і дітям, але в помірній кількості.

В Україні у розпалі сезон слив. Деякі фермери скаржаться, що цьогоріч зібрали врожай плодів зовсім не той, що планували. Вартість кілограма плодів на базарах нині в середньому стартує від 20 гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У фермера зі стажем Миколи Винника 140 гектарів саду на Київщині. Вирощує, зокрема, яблука, груші, абрикоси та сливи. Ось тільки останні два роки дерева рясно не родять. Навіть попри те, що слив тут - на будь-який смак. Усе - через погодні примхи. Та навіть плоди, що таки начіплялись на гілки, каже Микола, дорого продати йому не вдається - від 8 гривень за кіло. Тож чоловік досадує.

Дієтологиня Діана Зубач каже, що сливи - це справжня знахідка для тих, хто хоче жити здорово. Бо ж у плодах - багато мікроелементів, антиоксидантів та вітамінів: "Таких, як вітамін С, певні вітаміни групи Б. З антиоксидантів - це поліфеноли, які допомагають зменшити рівень запалення".

Ще сливи багаті на харчові волокна.

"Вони допомагають м'яко впливати на стан кишково-шлункового тракту. Вони володіють слабким проносним ефектом", - пояснює дієтологиня.

Вживати сливи можна і дорослим, і дітям. Але в помірній кількості.

Продавці стверджують, що "Ренклод", "Президент", і "Угорка" - сливи різних сортів та розміру,  дуже солодкі.

Сезон слив: скільки коштують і що з них можна приготувати

Сезон слив: скільки коштують і що з них можна приготувати

У Сумах за великі просять в середньому від 20 до 25 гривень за кіло. Дрібніші й за 15 можна знайти. Майже усі плоди з Вінниці, але є і свої, Охтирські сливи. Та продавці скаржаться, виторгу майже нема. Люди беруть небагато.

Цьогоріч ціна на сливи майже не змінилася. А за останні два тижні навіть дещо знизилася, запевняють продавці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація