"Золоте" пограбування на Житомирщині: очевидець розповів, як на трасі вкрали коштовності на 15 млн гривень

"Золоте" пограбування на Житомирщині: очевидець розповів, як на трасі вкрали коштовності на 15 млн гривень

"Золоте" пограбування на Житомирщині: очевидець розповів, як на трасі вкрали коштовності на 15 млн гривень

Фото: Патрульна поліція Житомира

У вінницьких ювелірів поцупили увесь крам.

Здобиччю грабіжників, які на темній дорозі Житомир-Могилів-Подільський зупинили фургон ювелірів і зі стріляниною обчистили його, стали 30 кілограмів золота на суму 15 мільйонів гривень. Увесь день по тому на місці злочину працювали слідчі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За попередніми даними, автомобіль ювелірів, які поверталися з Києва до Вінниці, спинила інша машина на об'їзній дорозі перед Бердичевом. Озброєні люди в масках налетіли звідусіль – поряд зупинилися ще дві машини. "Я вистрибнув, у мене був травмат, побачив, що позаду ще машина і збоку. Вони всі в камуфляжі, бронежилетах. Почали стріляти", - розповів Юрій Циніт, який разом із кумом, співвласником ювелірної фірми, повертався зі столичної виставки. Юрія поранили в стегно та покинули стікати кров’ю на дорозі, а кума, який був за кермом, закували в кайданки і запхали у  автомобіль, після чого один зі зловмисників сів за кермо машини із золотом і всі поїхали геть. "Я з пробитою ногою хвилин 20 пролежав. Поки не почав палити в травмата в повітря", - розповів постраждалий.

Біля Бердичева зловмисники пограбували ювелірів на 15 мільйонів гривень

Біля Бердичева зловмисники пограбували ювелірів на 15 мільйонів гривень

Постріли почули працівники придорожнього кафе, котрі й урятували пораненого. "Почули якісь хлопки. Думали, стріляють петардами. Дівчата підійшли подивитися до дороги і сказали, що там лежить чоловік. Викликали швидку", - розповіла працівниця кафе Ірина. У лікарні кажуть, що чоловік розминувся зі смертю. "Стан при надходженні був важкий. Травматичний і комбінований шок, багатоуламковий перелом стегнової кістки", - розповіла лікар-анастезіолог Бердичівської ЦМЛ Оксана Гуменюк.

Поки лікарі боролися за життя Юрія, поліція почала пошуки його полоненого кума і знайшла його за кілька десятків кілометрів від місця стрілянини. Чоловік у кайданках був прикутий у своєму авто, яке зловмисники кинули на узбіччі дороги, а обидві сумки із ювелірними прикрасами з машини зникли. "За словами потерпілих, у салоні автомобіля знаходилося близько 30 кг виробів із золота, орієнтовна вартість 15 мільйонів. В області, а також  сусідніх областях,  було оперативно організовано комплекс заходів для блокування руху", - розповіла керівник відділу комунікації ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Однак по гарячих слідах затримати нападників не вдалося. Зараз правоохоронці переглядають відеокамери на трасах у пошуках автівок із польськими номерами. Саме такі, за словами потерпілих, були встановлені на машинах нападників. Пограбоване ювелірне підприємство у Вінниці зачинене. У поліції припускають, що спостереження за його власниками нападники почали ще на виставці і дивуються, чому ті не подбали належним чином про свою безпеку. Постраждалий Юрій пояснює, що зайвих грошей у підприємства немає, тож на недалеку відстань завжди їздили без охорони. 

Як уже повідомлялося, у Бердичівському районі невідомі напали на двох підприємців, які перевозили з Києва до Вінниці близько 30 кг ювелірних виробів із золота. Подія сталася 19 листопада близько 20:00 на автодорозі Житомир-Могилів-Подільський. Озброєні нападники на декількох автомобілях заблокували рух Volkswagen, на якому їхали підприємці, та силоміць витягли з салону водія. Пасажир намагався втекти, однак його було поранено у ногу.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація