ЗСУ втратять 12 тис. військових у разі силового повернення Донбасу – Муженко

ЗСУ втратять 12 тис. військових у разі силового повернення Донбасу – Муженко

Фото: Facebook/Serhiy Takhmazov

Втрати серед населення будуть ще більшими.

Українська армія готова до силового повернення окупованих територій Донбасу, але у цьому разі втрати військових можуть скласти до 12 тисяч осіб.

Про це у четвер розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, передає Українська правда.

ВР зі сварками та штовханиною розглядала законопроект Порошенка про деокупацію

ВР зі сварками та штовханиною розглядала законопроект Порошенка про деокупацію

За його словами, оцінки можливих втрат робляться під час навчань із застосуванням спеціальних методик. Так, за десятиденну операцію із силової деокупації Донбасу із застосуванням авіації втрати ЗСУ можуть скласти 10-12 тисяч військових, з яких – три тисячі загиблими.

При цьому втрати цивільних будуть значно більшими: за словами Муженка, на 2300 загиблих військових припадає 10 тисяч місцевого населення.

Водночас голова Генштабу розповів, що за підрахунками на таких же навчаннях з врахуванням можливих сил сторін як з українського, так і з російського боків, в умовах реалізації силового сценарію в українській армії є достатньо сил, щоб адекватно реагувати на ворожі дії не тільки на сході, але і впродовж усього кордону з РФ.

Нагадаємо, 4 жовтня президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу було подано до парламенту. Зокрема, документом визначаються тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях. Проект закріплює пріоритетність виконання безпекових положень Мінських домовленостей. За фізичними та юридичними особами зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Законопроект визначає, що Україна не несе відповідальності за протиправні дії Росії як держави-агресора, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація