Зухвала львівська водійка, що збила копів на Різдво, могла виїхати за межі України

Зухвала львівська водійка, що збила копів на Різдво, могла виїхати за межі України

Фото: ТСН

Правоохоронці оголосили їй заочну підозру.

Львівській кермувальниці, яка на Різдво збила двох копів, а одного ще й провезла на капоті з півкілометра, заочно оголосили про підозру в умисному завданні тілесних ушкоджень середньої важкості працівникам поліції. Повістки на допит 26-річній Ельнарі залишали двічі за місцем прописки, але до поліції жінка так і не прийшла, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У день злочину водійка втекла від копів і зачинилась у себе в квартирі, куди патрульні без рішення суду зайти не могли. Поліцейські мали право стріляти по колесах, але ризики були надто високі. "Міг бути рикошет. Якби патрульний застосував табельну вогнепальну зброю, він міг наразити на небезпеку громадян і свого напарника, який перебував безпосередньо на автомобілі", - пояснив керівник місцевих патрульних Роман Пилипенко.

Водійці, яка збила копів у Львові, заочно оголосили про підозру

Водійці, яка збила копів у Львові, заочно оголосили про підозру

За останні чотири роки Ельнара отримала 13 протоколів про порушення, зокрема за кермування в стані наркотичного сп’яніння. У соцмережах жінка вже після інциденту залишила допис про те, що свята минули добре, "не рахуючи деякого сміття". Фахівець-кримінолог Назар Олексюк проаналізував світлини та дописи підозрюваної в інтернеті та дійшов висновку, що вона прихильна до групи АУЕ (рос. "арестантский уклад един"). "Їхня ідеологія: все, що робиться відповідно до закону, то є неправильно. Це ідеалізація і романтизація злочинного світу, в Росії це має дуже широку популярність", - пояснив експерт.

Приналежність до цієї субкультури може свідчити, що збила копів жінка умисне. Але в тому, що навіть така справа дійде до суду, сусіди Ельнари сумніваються, бо вже не дивуються ні її витівкам, ані відсутності покарання. "Знаю, як вона їздить – тут усі шарахаються від неї. Все безкарно", - пояснили вони. Про сусідку кажуть, що вона провадить нічний спосіб життя, а в квартирі мешкає з мамою і 6-річною донькою. Запобіжний захід Ельнарі мають обрати наступного тижня, і якщо вона й далі переховуватиметься від слідства, то її оголосять у розшук. Утім, за неофіційною інформацією, жінка вже виїхала за кордон – імовірно, до Азербайджану або Італії.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація