Зустріч Папи Франциска з патріархом Кирилом може змінити риторику РПЦ щодо України

Зустріч Папи Франциска з патріархом Кирилом може змінити риторику РПЦ щодо України

Зустріч Папи з предстоятелем РПЦ відбудеться на Кубі / Фото: Reuters

Греко-католики сподіваються, що "заїжджені фрази" зникнуть із лексикону російського архієрея.

Московський патріарх Кирило та Папа Римський Франциск зустрінуться на острові Свободи. Вперше в історії голова католицької церкви зустрінеться із головою РПЦ, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бесіда понтифіка та патріарха відбудеться на Кубі – в аеропорту Гавани наступного тижня.

У Ватикані подробиць не розкривають. Там лише зазначили, що домовлялися про таку зустріч останні десять років.

По завершенні розмови Франциск та Кирило мають підписати спільну заяву.

В Московському патріархаті розповіли, що говорити хочуть про переслідування православних, зокрема в Україні. Московські священики неодноразово нарікали на так звану "експансію" греко-католиків на терени центральної та східної України.

Представники самої ж Української греко-католицької церкви майбутній зустрічі радіють і сподіваються, що Папа Франциск скористається нагодою зупинити агресивну риторику Москви.

"Завжди називають, що ми перешкода, що ми експансію здійснюємо на канонічну, так звану, територію Російської православної церкви. Тобто, такі сталі, заїжджені вже фрази, і тому якщо вони їх повторять Папі – Папа їх знає. Папа має відповідь на такі питання. Можливо, почує глава Російської православної церкви ті відповіді і перестане тиражувати ті ж самі звинувачення", - сподівається керівник департаменту інформації УГКЦ отець Ігор Яців.

Як повідомлялося, 2016 рік є особливим для Ватикану. Католицька церква поза чергою оголосила його роком індульгенційПапа Франциск відчинив особливі двері головної церкви Ватикану – собору Святого Петра. Віряни певні: кожен, хто висповідавшись та вчинивши добру справу, пройде через них – буде прощений одразу за все.

Минулого ж року Папа Римський провів зустріч із одіозним постпредом РФ в ООН Віталієм Чуркіним. Вона відбулася в Нью-Йорку у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй.

Вперше в історії голова католицької церкви зустрінеться із головою російської православної

Вперше в історії голова католицької церкви зустрінеться із головою російської православної

Повʼязані теми:

Наступна публікація