Зустріч Порошенка та єпископів УПЦ МП зірвано. Церковників тримали у Лаврі

Зустріч Порошенка та єпископів УПЦ МП зірвано. Церковників тримали у Лаврі

Фото з сайта http://news.church.ua

За інформацією Євстратія Зорі, архієреї сидять за зачиненими дверима в Лаврі.

Зустріч між президентом України Петром Порошенком та єпископами УПЦ Московського патріархату, яка мала відбутися 13 листопада, скасували.

Про це РосЗМІ повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділення УПЦ МП архієпископ Клімент.

Архієпископ розповів, що спочатку місце зустрічі перенесли з Києво-Печерської лаври в будівлю Українського дому. А потім стало відомо, що вона взагалі не відбудеться.

Ситуацію зі скасуванням зустрічі на своїй сторінці у Facebook прокоментував архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

"В той час, як о 14 годині в Українському домі мала би розпочатися зустріч Президента України з єпископатом Московського Патріархату - запрошені на неї архієреї сидять за зачиненими дверима в Лаврі, - написав архієпископ.

Він додав, що "зранку збирався Синод МПвУ з очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням Митрополії (по факту ж - інструкціям з Москви) - той рішенням Синоду сьогодні ж позбудеться посади".

О 16:30 Петро Порошенко вже перебував у КМДА, де провів зустріч з уповноваженим у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим.

Нагадаємо, що вчора, архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив, що зустріч між Петром Порошенком та ієрархами УПЦ МП має відбутися 13 листопада о 14-й годині.

Порошенко проведе зустріч з ієрархами УПЦ МП

Порошенко проведе зустріч з ієрархами УПЦ МП

Повʼязані теми:

Наступна публікація