Звільнених з полону військовослужбовців направили до військового госпіталю на обстеження

Із полону було визволено 12 українських бійців.

12 українських військовослужбовців, яких було визволено під час обміну на Донбасі 29 грудня, направили на обстеження до Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий госпіталь" у Києві.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У медзакладі військових зустрів міністр оборони Андрій Загороднюк та привітав з поверненням на мирну територію, подякував за витримку і незламність та запевнив, що кожному з них буде надано максимальну підтримку, лікування і реабілітацію.

Усіх звільнених з полону бійців оглянуть військові лікарі та фахівці медслужби. У разі необхідності військовослужбовцям нададуть кваліфіковану медичну допомогу. Зокрема, буде проведено поглиблене медобстеження, до якого залучатимуть кращих фахівців медичної служби Збройних сил України та військові психологи.

Начальник Військового госпіталю генерал-майор медичної служби Анатолій Казьмирчук повідомив, що попередньо всі військовослужбовці перебувають у задовільному стані.

"Ми чудово розуміємо, що умови перебування, в яких вони перебували всі ці роки, могли призвести як до виникнення, так і до загострення можливих хронічних хвороб. Тому фахівці нашого центру проведуть попередні обстеження. Але передусім ми надамо можливість нашим пацієнтам відпочити, аби завтра вранці вже більш докладно вивчити особливості перебігу тих чи інших захворювань. Ми почнемо всебічне обстеження, і в подальшому, окрім фізичного лікування, якщо в цьому буде потреба, обов’язково надамо можливість кожному пройти психологічну реабілітацію. Необхідні фахівці, які володіють цією методикою в нашому центрі є, і вони готові надати необхідну допомогу", - сказав Казьмирчук.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі розпочався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію мають повернутися полонені, яких утримують бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддадуть організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Детальніше за обміном полоненими читайте в текстовій онлайн-трансляції ТСН.ua

Спецвипуск ТСН. Зустріч полонених за 29 грудня 2019 року (повна версія)

Спецвипуск ТСН. Зустріч полонених за 29 грудня 2019 року (повна версія)

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація