Звільнений підполковник Делятицький зі зламаними ребрами прямує до Миколаєва

Звільнений підполковник Делятицький зі зламаними ребрами прямує до Миколаєва

Делятицький з родиною вже на материковій Україні / Фото: twitter.com/Golos106fm

Офіцер розповів про свій полон.

Комбат 1-го Феодосійського батальйону морської піхоти підполковник Дмитро Делятицький розповів ТСН про те, як його утримували в полоні.

Делятицького всі дні утримували в одиночній камері, фізичних катувань під час його ув'язнення не застосовували. Травм військовому завдали під час його затримання – у підполковника поламані ребра.

До комбата один раз приходив заступник командувача ЧФ і пропонував перейти на сторону загарбників, але підполковник не зрадив присязі. І навіть не втратив почуття гумору - на питання, де його утримували весь цей час, Дмитро відповів словами Пушкіна: "За решеткой в темнице сырой, вскормленный в неволе орел молодой!".

Зараз Дмитро Делятицький разом з родиною прямує до Миколаєва, після чого вже сам вирушить до Києва.

"Зі мною все в порядку. Ми залишились вірними українському народу та своїй присязі. Перший батальйон морської піхоти виконав задачу до кінця. Любимо весь український народ", - повідомив Дмитро телефоном.

Нагадаємо, мікроавтобус із звільненими українськими офіцерами у супроводі позашляховика з десантниками конвою перетнув адміністративний кордон Криму та Херсонської області пізно ввечері 26 березня. 

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Звільнений підполковник Делятицький вірний українській присязі

Звільнений підполковник Делятицький вірний українській присязі

Повʼязані теми:

Наступна публікація